Deputatul Ionuț Stroe: „Calitatea de membru al OCDE va oferi României un statut de economie stabilă“

Liberalul Ionuț Stroe a afirmat că importanța României în fața partenerilor internaționali va crește odată cu aderarea țării noastre la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, calitatea care ne va oferi un statut de economie stabilă.

0

„Premierul Nicolae Ionel Ciucă a depus azi (joi – 15 decembrie), la sediul OCDE din Paris, memorandumul inițial pentru aderarea României la această organizație, un pas important spre realizarea acestui obiectiv de politică externă, la fel de important ca admiterea în Spațiul Schengen. Calitatea de membru al OCDE va oferi României un statut de economie stabilă și mai multă importanță în fața partenerilor internaționali. Pe plan intern, România va implementa politicile publice ale OCDE, orientate spre dezvoltarea economiei, competitivitatea companiilor și bunăstarea oamenilor.
Deși demersurile de aderare au fost inițiate încă din 2004, abia recent acest obiectiv a început să prindă contur, prin demersurile președintelui Klaus Iohannis, ale premierului Ciucă și ale ministrului de externe, Bogdan Aurescu. Acum urmează pentru noi o perioadă de etape de verificare a îndeplinirii de către România a standardelor OCDE“, a anunțat deputatul PNL.

Totodată, cu ocazia vizitei la Paris, Ionuț Stroe a participat, alături de premierul Nicolae Ciucă, la inaugurarea Pieței „George Enescu“ din capitala Franței. „L-am însoțit pe Premierul Nicolae Ionel Ciucă la inaugurarea Pieței George Enescu din Paris, un omagiu adus marelui nostru compozitor și o dovadă a prieteniei istorice dintre România și Franța. M-am bucurat să o întâlnesc la eveniment și pe Sarah Nemțanu, românca care este astăzi prim violonist (concert-maestro) în Orchestra Națională a Franței.
Piața se află nu departe de Opera Garnier din Paris, locul în care George Enescu şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni. Vă încurajez pe toți cei care veți vizita Orașul luminilor să faceți un mic ocol și prin piața ce poartă numele marelui nostru compozitor“, a adăugat liberalul.

Facebook Comments