Ionuț Stroe (PNL): „Este un drept și o obligație să aflăm ce s-a întâmplat în Decembrie 1989“

Deputatul PNL Ionuț Stroe a declarat că au trecut 33 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, iar românii au dreptul să afle ce s-a întâmplat atunci, care a fost implicarea fostei Securități comuniste și cine sunt vinovații pentru morții și răniții din acele zile.

0

„Desecretizarea dosarului despre zilele Revoluției de către SRI sper să aducă cu ea dreptatea și adevărul pe care cu toții le merităm. Azi avem, poate nu prea târziu, răspunsuri care ne-au fost ascunse cu bună știință. Este un drept și o obligație să aflăm ce s-a întâmplat în Decembrie 1989, care a fost implicarea fostei Securități comuniste și cine sunt vinovații. Victimele și familiile care au suferit la Revoluție merită să afle, în sfârșit, situațiile și numele comuniștilor care le-au adus atât de multă suferință, iar noi, ceilalți, cred că trebuie să știm câți dintre aceștia au continuat să ne conducă la cel mai înalt nivel, în instituții, partide politice, companii, ocupând poziții cheie în acest stat“, susține, într-o postare pe pagina sa de facebook, Stroe.

Liberalul mai spune că, deși românii au așteptat răspunsuri, până acum ele nu au venit. „Au trecut 33 de ani. 33 de ani în care Justiția nu a reușit să găsească un vinovat pentru crimele comise atunci. Îmi amintesc cu câtă sete românii își doreau răspunsuri în anii ’90-2000. În perioada aceea, adolescent fiind, realizăm că pentru familia mea, care a suferit în comunism, votul era tocmai despre a pedepsi și lupta împotriva foștilor comuniști și nomenclaturiști. Cred că este momentul să ne regăsim acea dorință de a găsi adevărul pentru a putea, în sfârșit, să fim împăcați“, a adăugat deputatul PNL.

Facebook Comments