Cresc salariile în Primăria Craiova

Consiliul Local Municipal a aprobat astăzi proiectul privind salarizarea personalului din administrația locală

0

Angajații municipalității craiovene vor primi lefuri mai mari din luna ianuarie a anului viitor, creșterea fiind de aproximativ 9 la sută. Consiliul Local Municipal a aprobat astăzi proiectul privind salarizarea personalului din administrația locală.

„Majorarea salarială este motivată de edili prin faptul că salariile angajaților municipali nu au mai crescut din 2019, fiind calculate în funcție de un salariu minim brut la nivel național care, între timp a crescut. Creșterea salarială nu este considerată de natură să genereze „costuri semnificative pentru bugetul local”. Având în vedere cele prezentate, ţinând cont de modificările legislative intervenite, respectiv majorarea salariului minim garantat în plată la 3000 de lei, de faptul că salariile de bază aflate în plată sunt fundamentate prin raportarea la salariul minim brut de 2080 de lei, precum şi de faptul că acestea nu au mai fost majorate din anul 2019, s-a considerat ca fiind oportună acordarea unor creşteri salariale. Comparativ cu salariile de bază aflate în vigoare, media cu care se majorează este de aproximativ 9%, sub rata anuală a inflaţiei, care depăşeşte 15%, acordându-se o creştere
diferentiată pe functii, grade/trepte profesionale, mai accentuată pentru categoriile de salariaţi cu venituri mai mici. În acest context, fondurile bugetare pentru capitolul cheltuieli de personal vor fi prevăzute în bugetul general al Municipiului Craiova pentru anul 2023. Facem precizarea că această propunere nu este de natură să genereze costuri semnificative pentru bugetul local, având totodată rolul de a asigura menţinerea unui sistem de plată echitabil, în concordanţă cu evoluţia
economică şi indicele de creştere a preţurilor bunurilor de consum”, se arată în raportul întocmit de funcționarii primăriei Craiova.

Reamintim că, la nivelul anului în curs, cheltuielile salariale bugetate pentru angajații primăriei Craiova au reprezentat aproximativ 10 milioane de euro.

Facebook Comments