Nicolae Ciucă, un an de mandat de prim-ministru! Misiune îndeplinită!

Într-un context global dificil şi imprevizibil, cu multiple crize suprapuse şi efecte în lanţ, Guvernul condus de premierul PNL, Nicolae Ciucă, a gestionat atent şi a realizat într-un singur an măsuri cu viziune pe termen lung.

0

După 15 ani a fost ridicat MCV pentru România, a crescut gradul de absorbţie al fondurilor europene la 77%, adică 37,5 miliarde euro au fost atrase şi a alocat, totodată, cel mai mare buget de investiţii din ultimii 32 de ani – 90 de miliarde de lei, au crescut pensiile şi au fost create premisele aderării la Spaţiul Schengen, ceea ce va însemna dispariţia graniţelor pentru cetăţenii români în 26 de state europene. Sunt măsuri concrete, implementate în acest prim an de guvernare Nicolae Ciucă şi care oferă sprijin şi coeziune. 
Prim-ministrul României, preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă: „Misiunea PNL la guvernare este de a repara, a construi şi a moderniza, cu responsabilitate şi viziune pe termen lung. Guvernul pe care îl conduc a implementat, în ultimul an, măsuri importante pentru a oferi sprijin oamenilor şi mediului de afaceri, a creşte investiţiile şi absorbţia fondurilor europene, pentru a demara reformele esenţiale în domenii cheie ale statului şi a făcut eforturi constante şi consistente pentru realizarea obiectivului de ţară, aderarea la Spaţiul Schengen”.
Asta înseamnă o guvernare responsabilă, pe care Partidul Naţional Liberal o aplică şi care vizează măsuri pentru români şi pentru România, în acest context dificil. În acest an, Guvernul condus de premierul PNL, Nicolae Ciucă, a reuşit să ofere românilor stabilitatea de care era atâta nevoie. A fost sprijinit mediul de afaceri şi, spre surprinderea altor ţări mai dezvoltate decât noi, am avut creştere economică. Acest lucru a permis să fie ajutate mai multe categorii sociale, mai ales persoanele cele mai vulnerabile, într-un an foarte greu marcat de criza mondială şi criza geopolitică. În acest sens, pachetul „Sprijin pentru România” este un proiect care a reuşit să aducă multiple măsuri de sprijin atât pentru categorii defavorizate, cât şi pentru mediul de business. Demn de menţionat este şi faptul că investiţiile străine directe au ajuns la un nivel de 9 miliarde de euro anul acesta, că România a început exploatarea gazelor naturale de la Marea Neagră şi, iată, are finanţarea pentru extinderea centralei de la Cernavodă. 

Premierul PNL, Nicolae Ciucă, a oferit în primul rând românilor siguranţă. Cu un război la graniţă, cu un val de refugiaţi, guvernarea responsabilă a securizat România. Nu e de mirare că a fost apreciat în toată lumea modul cum ţara noastră a gestionat criza refugiaţilor, cum s-a reuşit integrarea lor în societate, să le fie oferit adăpost, locuri de muncă, acces la educaţie şi, mai presus de toate, le-a fost oferită linişte şi siguranţă pentru a putea trece mai uşor peste drama suferită de fiecare familie în parte. Este vorba de măsuri pentru 3 milioane de refugiaţi ucraineni care au intrat în ţara noastră. În plus, săptămâna aceasta, la Bucureşti, are loc reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO, prima reuniune de acest nivel care are loc în România. Este o recunoaştere a eforturilor pe care guvernarea Nicolae Ciucă le-a depus în ultimul an şi a rolului pe care ţara noastră îl are în menţinerea securităţii şi stabilităţii în regiune. 

Anul 2022 este cu siguranţă un an al guvernării responsabile. Responsabilitatea Partidului Naţional Liberal, la nivelul Guvernului şi al Coaliţiei, este să menţină echilibrul, într-o perioadă marcată de crize multiple.

Facebook Comments