La Călimăneşti, va fi creat Centrul comunitar Happy Bubble pentru refugiaţii din Ucraina

Primăria Călimăneşti, Fundaţia World Vision România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti se asociază pentru a crea Centrul comunitar Happy Bubble-Călimăneşti pentru refugiaţii din Ucraina. În Călimăneşti se află 20 de persoane refugiate, dintre care 14 copii şi 9 adulţi, cazate la Internatul Şcolar al Liceului Tehnologic de Turism Călimăneşti, care au nevoie de sprijin în continuarea educaţiei şi integrare socio-profesională a adulţilor în comunitate. În contextul generat de conflictul militar care se desfăşoară pe teritoriul Ucrainei, conform ultimelor statistici, România găzduieşte un număr mare de copii şi părinţii, dintre care mai puţin de 15% din copii au început şcoala.

0

„În vederea sprijinirii persoanelor refugiate din Ucraina, găzduite de oraşul Călimăneşti, se propune implementarea proiectului Centrul comunitar Happy Bubble-Călimăneşti de către Fundaţia World Vision România în colaborare cu UAT Oraş Călimăneşti, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti. Această propunere prezintă o intervenţie strategică care oferă servicii socio-educative în cadrul unor spaţii prietenoase de joacă, informare, învăţare, asistenţă şi consiliere pentru copiii şi părinţii irefugiaţi, adaptată vârstei copiilor şi nevoilor familiilor de refugiaţi. În cadrul proiectului, pe lângă activităţile de educaţie remedială, învăţarea limbii române şi activităţile recreative, va fi asigurată şi o gustare caldă.
Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului Centrul comunitar Happy Bubble-Călimăneşti facilitează accesul persoanelor refugiate copii şi părinţi ucraineni la servicii socio-educaţionale în vederea integrării acestora în comunitate, precum şi pregătirea comunităţii pentru integrarea şcolară şi socială a copiilor refugiaţi care locuiesc în oraşul Călimăneşti”, se arată în proiectul de hotărâre supus votului Consiliului Local Călimăneşti.

Facebook Comments