Daniel Gheba – USR: Un an de eșec al guvernării PSD-PNL-UDMR

Reprezentantul USR crede că scumpirile și „dezastrul” din domeniul energetic reprezintă adevăratele „realizări” ale puterii

0

Deputatul USR Daniel Gheba a făcut bilanțul coaliției PSD-PNL, la un an de la construirea alianței de guvernare, acuzându-i pe guvernanți că a adus în viața românilor cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani.
„Astăzi, se împlinește un an de când actuala coaliție PSD-PNL-UDMR gestionează destinele noastre, ale tuturor într-o manieră care lasă de dorit! Inflația la sfârșitul anului 2021 era de 7,5%, iar în momentul acesta ea este de 15,9%, prognoza BNR fiind de 16,3% până la sfârșitul anului. Inflația alarmantă se reflectă întotdeauna în valoarea prețurilor .Conform datelor emise de 3 mari retaileri: Kaufland, Cora și Profi, prețul produselor de larg consum a crescut cu 50% în ultimul an. Aceste produse sunt baza coșului zilnic. Cauzele tuturor acestor scumpiri de produse, pe lângă inflație este dată de costurile cu energia și costurile logistice. Toate aceste scumpiri sunt interconectate și cu dezastrul din sectorul energetic, cel mai prost manageriat departament al guvernului. Direct proporțional cu majorarea facturilor românilor la energie, au crescut și profiturile organismelor de stat în frunte cu Nuclearelectrica. Gazele au avut o pondere de 40% creștere în ultimul an”, a declarat deputatul USR, la conferința de presă de vineri.

Facebook Comments