Adepții lui Simion cred că vânzarea Hidroelectrica echivalează cu trădarea
AUR Dolj: Guvernul nu are grijă de români, vrem anticipate!

Organizația AUR Dolj a susținut vineri prima conferință de presă de la înființare. Președintele Ionel Gheorghe și vicepreședintele Alexandra Stanciu și-au lăudat deputatul, Ringo Dămureanu, „unicat“ pe zona Olteniei, atacând apoi, cu forțe reunite, politica guvernelor din ultimii ani.

0

Una din principalele direcții de atac o reprezintă politica agricolă și asigurarea rezervelor de stat, reprezentanții AUR acuzând că România va avea de mâncare pe sponci în cazul extinderii conflictului din Ucraina. „AUR a interpelat Administrația Rezervelor de Stat privind rezerva de stat, în condițiile unui război la graniță. Stocurile de grâu din rezerva Țării sunt doar de 100.000 de tone, adică 5 kg de grâu pentru fiecare locuitor, cantitate care ajunge cel mult pentru 10 zile. Practic, Guvernul PSD-PNL-UDMR a redus de trei ori li jumătate stocurile din rezerva de stat, de la 350.000 la 100.000 de tone. Celelalte țări din UE au stocuri intangibile pentru cel puțin doi ani. Asta va însemna că în cazul extinderii războiului din Ucraina și al unui atac al Rusiei împotriva României populația noastră poate muri de foame. Acest guvern nu lucrează în interes național și nu are grijă de români. De aceea dorim să avem cât mai curând alegeri anticipate”, a declarat Alexandra Stanciu, vicepre;edinte AUR Dolj.

Deputatul Ringo Dămureanu a amintit și de un proiect menit să vină în ajutorul agricultorilor, prin crearea unei bănci de profil. „Grupurile parlamentare AUR au depus un proiect de lege pentru înființarea Băncii pentru Dezvoltarea Agriculturii din România, deținută sută la sută de statul român. Banca va asigura susținerea financiară a micilor fermieri, spre a-și dezvolta exploatațiile individuale, pentru a finanța infrastructura deficitară de irigații și sectorul de logistică”, a precizat Dămureanu.
Reprezentanții AUR Dolj au mai ținut să puncteze și direcția formațiunii în domeniul energetic, unde AUR susține ca statul să-și păstreze sau să-și majoreze relevanța în companiile strategice. „Deja în spațiul public s-a anunțat oficial vânzarea Hidroelectrica prin listarea la Bursa de Valori București, în a doua parte a anului viitor, fiind vizată obținerea sumei de 2,5 mld de euro pentru cele 20 la sută din acțiuni aflate în posesia Fondului Proprietatea. Împreună cu colegii din Aur am anunțat că ne opunem acestui demers, care este o urmare a sabotajului făcut de mai multe guvernări încoace împotriva securității noastre energetice. O vânzare a unei părți importante din Hidroelectrica, în momentul de față, echivalează cu trădarea de țară. Când vom ajunge la guvernare, soluția va fi răscumpărarea acțiunilor din posesia Fondului Proprietatea, iar toate companiile din domeniile strategice să aibă statul român ca acționar majoritar”, a spus Ionel Gheorghe – coordonator al AUR Dolj.

Facebook Comments