Ștefan Stoica: Guvernul Ciucă joacă totul pe cartea investiţiilor!

Parlamentarul de Dolj consideră că Oltenia beneficiază în sfârșit de atenția guvernanților, manifestată și prin investiții consistente, nu numai pe discursuri poltice.

0
Ștefan Stoica - președintele PNL Dolj

Într-o declarație politică intitulată „Partidul Naţional Liberal relansează, prin investiţii, regiunea Oltenia – obiectiv asumat şi demarat de Guvernul Ciucă!”, deputatul PNL Ștefan Stoica laudă interesul arătat de Cabinet pentru investițiile din regiune, atrăgând în același timp atenția că atenția premierului și a Guvernului în ansamblu trebuie dublată de un comportament pe măsură al ministerelor responsabile, indiferent de culoare politică a miniștrilor care le conduc.

Parlamentarul de Dolj consideră că Oltenia beneficiază în sfârșit de atenția guvernanților, manifestată și prin investiții consistente, nu numai pe discursuri poltice. „Mult timp, regiunea de Sud-Vest a fost ocolită de investiţii şi acest fapt şi-a pus amprenta asupra nivelului de trai şi asupra perspectivelor de dezvoltare. Despre lideri ai PSD care în urmă cu 4 ani doar anunţau proiecte majore, precum Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, fără a face ceva concret, ne-am lămurit cu toţii! Niciunii nu s-au concentrat cu adevărat pe ceea ce contează pentru a contura o viziune realistă de dezvoltare a zonei. Doar gălăgie politică şi multă imagine. Acum, avem exemplul concret că viziunea liberală de dezvoltare, pe care am promovat-o încă din anul 2020, dă rezultate. Există deja un portofoliu de proiecte mature care au susţinere guvernamentală şi care include investiţii în infrastructura rutieră şi feroviară, modernizarea sistemului sanitar, dar şi investiţii în reţelele de gaze şi energie, finanţate prin PNRR şi prin PNI „Anghel Saligny”. Într-un context dificil, cu multiple crize suprapuse, Guvernul Ciucă joacă totul pe cartea investiţiilor, singura care va garanta un parcurs al dezvoltării durabile”, arată Stoica.

Acesta dă drept exemplu de proiect cu impact pozitiv pentru întreaga regiune Spitalul Regional de Urgenţă Craiova, pentru care s-a semnat contractul de proiectare şi care intră, astfel, în linie dreaptă. „Guvernul PNL a deblocat în anul 2020 acest proiect şi a obţinut finanţarea europeană, iar în completare Guvernul Ciucă a contractat de la Banca Europeană de Investiţii un împrumut de 368 de milioane de euro. Este un proiect ambiţios, mult aşteptat de către locuitorii din zonă. Investiţiile în infrastructura de sănătate sunt vitale pentru comunităţi”, arată deputatul liberal.

Acesta amintește și marile prpoiecte privind infrastructura de transport girate de Guvernul Ciucă, considerate imperios necesare pentru ca Oltenia să câștige în atractivitate și competitivitate, realizând astfel o adevărată relansare economiră, Două dintre acestea,finanțate şi cu şanse reale de implementare au fost iniţiate încă din anul 2020, făcând între timp pași importanți, fiind în stadii avansate, ceea ce le garantează succesul. „Modernizarea Magistralei CFR Craiova-Caransebeş, un proiect de anvergură în valoare de două miliarde de euro pentru reabilitarea a 226 de kilometri, din care 50 de kilometri urmează să fie dublaţi şi care implică, printre altele, construirea a două tuneluri, are publicată hotărârea de guvern. De asemenea, are şi finanţare asigurată prin POT 2021-2027, ceea ce îi asigură o traiectorie de implementare ireversibilă. Un alt proiect pentru care am făcut demersuri susţinute pentru includerea lui în lista proiectelor bugetate este cel al drumului de mare viteză Craiova-Lugoj. Trei sectoare cuprinse între Filiaşi-Lugoj au deja desemnat câştigătorul pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Este un prim pas important care trebuie cu perseverenţă continuat. Lista nu se opreşte aici, pentru că există o abordare unitară şi coerentă în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura de transport din regiune”, susține Stoica.

Liderul PNL Dolj face însă apel și la ministerele de resort, mai ales la Ministerul Transporturilor, pentru a asigura buna desfășurare și finalizarea cu succes a proiectelor. „Companiile din cadrul Ministerului Transporturilor care implementează aceste două proiecte, CFR Infrastructură şi CNAIR, au obligaţia să depună toate eforturile pentru a le asigura un parcurs lipsit de blocaje. Nu ne permitem să mai pierdem timp după ani buni în care ele au zăcut prin sertare sau existau doar în discursuri politice de campanie. Asigurarea conectivităţii regiunii Oltenia cu reţeaua europeană de transport este o gură de oxigen pentru investitorii din zonă.  Guvernul Ciucă susţine toate aceste proiecte, dar la pachet este nevoie de profesionalism şi responsabilitate la toate eşaloanele, din partea celor care le implementează, pentru a le derula fără sincope”, a precizat Stefan Stoica.

Facebook Comments