Suflete mici şi gânduri pe măsură

0

În sfârşit, după marea ,,lălăială’’ psdnl-istă cu care ne-am obişnuit deja, au hotărât mai-marii noştri să mărească pensiile. Dar nu cu 40%, cum propunea şi se bătea cu pumnul în piept unul dintre partidele care mai ieri era în opoziţie şi azi la guvernare, nici cu 25%, cum a propus PMP, sau măcar cu 21% cum ar fi normal ca să se respecte legea pensiilor. NU! NU! Procentul este mult, mult mai mic, 12,5%.

(Ne)Mărinimoşi şi dezinteresaţi cum sunt, guvernanţii mai dau un ajutor financiar celor cu pensii mici ca să ţină minte pensionarii în cauză când vor merge la vot. Peste 2 ani, înainte de alegeri, vor mai pune ceva la pensii că părerea politicienilor puterii este că memoria electoratului este scurtă. Vorba românului: ,,Bob cu bob, grămada mare!”. Numai că şi de data asta grămada este cu 8 procente şi jumătate mai mică. Concluzia este că majorarea pensiilor, prezentată ca o mare favoare făcută pensionarilor, este de fapt un furt, cum afirma europarlamentarul Eugen Tomac. Un furt de aproape 8,5% din ce avea dreptul fiecare pensionar. Dar cum la bunii noştri seniori bunul simţ este prezent poate prea mult, ei par a se ghida după proverbul: ,,De la omul al dracu` iei ce-ţi dă!”. Dar pe ,,omul al dracu’ ” l-am ales să fie bun, nu rău!

Prea sunt buni bunii noştri şi se lasă mereu păcăliţi!

Mi se plângeau zilele trecute câţiva doljeni dintr-o comună cu cel mai frumos nume: Măceşul de Sus. Îmi spuneau că au mulţi asistaţi sociali (mare parte pe nedrept, pomanagii îi numesc pe aceştia), care fac doar ce vor ei, adică doar ce vrea edilul că doar de el depinde soarta lor. Bunăoară, unuia dintre ei i s-a dat de la primărie o motocoasă pentru a cosi iarba de pe partea comunei unde nu sunt case. Şi ce credeţi că face măceşanul-cositor-primitor de ajutor social? Coseşte iarba numai în dreptul caselor care ştie el (de fapt edilul) că votează cum trebuie. Altfel, nu! Dar surprinzător este că nedreptăţiţii măceşeni au făcut o adresă la primărie şi aşteaptă răspuns. Nu vor să-i facă rău primarului, care de fapt nu e primar, are doar atribuţii de primar, că vine Crăciunul şi trebuie să fim buni… Bunii noştri buni, dragii de ei, se gândesc să nu răspundă la rău cu rău!

„Omul este răspunzător faţă de propria lui conştiinţă, deci faţă de Dumnezeu”, spunea patriotul Corneliu Coposu. Oare ce conştiinţă au vremelnicii noştri conducători, oare cum îi privesc ei pe cei pe care îi umilesc, nerespectând legea, şi cum, oare, mai pot dormi ei liniştiţi, ştiind cât de greu o duc mare parte dintre pensionarii români? Dar răspunsul e simplu şi la îndemâna oricui: ,,Sufletele mici nu se pot ridica niciodată la gândurile mari!”.

Facebook Comments