Sport flux. Norvegia, în al 9-lea cer!

0

Finala cu Danemarca (27-25), de ţinut minte
Finala EURO 2022, care  a opus echipele Norvegiei şi Danemarcei, s-a încheiat, pentru a 9-a oară în istoria competiţiei, cu triumful naţionalei antrenate de Thorir Hergeirsson. Interesant este că elevele lui Jesper Jensen învinseseră Norvegia în grupa principală cu 31-29. În semifinale, Danemarca a trecut de Muntenegru (27-23), care, la rândul ei, s-a impus în faţa celor din Hexagon cu 27-25 (13-12, 22-22) şi a câştigat medaliile de bronz. Tot în semifinale, Norvegia a depăşit Franţa (28-20), handbalistele lui Olivier Krumbholz evoluând mult sub aşteptări. Cu atât mai mult surprinde eşecul de proporţii înregistrat de România în meciul cu „divele Parisului”: 21-35.

Gura păcătosului
„Se face transferul de senzaţie care o duce pe CFR Cluj în Liga Campionilor”, titrează un ziar foarte bine informat. Las’că în articol transferul e doar „posibil” şi, mai mult decât atât, „sunt două chestii care încurcă momentan”. Câştigarea titlului de către clujeni transpare într-un moment când nu CFR e liderul, aşa că nu strică măcar puţină ruşine faţă de Hagi!

România – Portugalia, în play-off-ul CM 2023
În play-off-ul de calificare la Mondialul de handbal feminin din 2023, România va întâlni Portugalia. Deşi s-a clasat pe locul 12 la EURO 2022, naţionala României a prins un loc în prima urnă valorică deoarece echipe precum Danemarca, Suedia şi Norvegia (în calitate de gazde ale mondialului), Franţa şi Muntenegru (semifinaliste C.E.), plus Ţările de Jos, locul 6, au obţinut deja calificarea. Cristina Neagu (34 de ani): „Eu îmi  doresc să fiu sănătoasă, să pot să particip la Campionatul Mondial şi, dacă dă Dumnezeu, să merg la turneul preolimpic şi să mă calific la Jocurile Olimpice, ar fi fantastic”. Da, ar fi fantastic, dar pentru asta naţionala condusă de Florentin Pera trebuie să se conecteze grabnic şi din toate puterile la handbalul de performanţă.

Facebook Comments