Zic că țin cu Craiova, dar se inspiră din Becali: Olguța, „Messi al primarilor”, la alegerile municipale PSD

Trio-ul din fruntea PSD Craiova va fi până la următoarele alegeri Lia Olguța Vasilescu - președinte, Lucian Dindirică - prim-vicepreședinte, Aurelia Filip - secretar general

0

Lia Olguța Vasilescu a obținut fără adversar un nou mandat de președinte al PSD Craiova, dar și o nouă poreclă cu tentă fotbalistică din partea colegilor de partid.

Șefa pesediștilor craioveni pare gata să mai câștige de câteva ori la rând „balonul de aur”, respectiv mandatul de primar al Craiovei. Cel puțin în accepțiunea colegilor de partid care s-au întrecut în laude la adresa edilului șef, la conferința de alegeri a PSD Craiova.

Printre cei mai entuziaști s-a dovedit a fi Cosmin Vasile, șeful CJ Dolj și secretar general al organizației județene a social-democraților, cel desemnat să conducă lucrările conferinței de alegeri municipale, după ce șefa PSD Craiova și-a prezentat raportul politico-administrativ în fața colegilor.

„Ce pot să spun despre Olguța Vasilescu? Cred că nu pot spune decât ce s-a spus despre Messi când a câștigat al șaselea „balon de aur”: e de neegalat”, a spus Cosmin Vasile, care a întrebat, totuși, preventiv, dacă se mai înscrie cineva în cursa pentru șefia PSD Craiova.

Cum nu s-a mai înscris nimeni, Olguța a bifat o unanimitate, apoi a preluat ștafeta și i-a invitat pe delegați să aprobe și viitoarea formulă de conducere a organizației, votată instantaneu de pesediștii din sală.

Trio-ul din fruntea PSD Craiova va fi până la următoarele alegeri Lia Olguța Vasilescu – președinte, Lucian Dindirică – prim-vicepreședinte, Aurelia Filip – secretar general.

Pesediștii care au luat cuvântul și-au trasat ca obiectiv câștigarea tuturor celor patru runde de alegeri din 2024, cu accent pe cele locale, mai ales în ceea ce privește consiliul local. Activiștii PSD au fost îndemnați să facă un efort în acest sens de dragul Olguței. „Doamna primar nu merită să mai fie pusă în situația de a cere voturi de la Opoziție în consiliul local pentru a trece proiectele”, a spus viceprimarul Aurelia FIlip.

Olguța: Solomon, un bun primar al Craiovei

La rândul său, Lia Olguța Vasilescu a întărit obiectivul, prilej să-l mai re-evalueze o dată pe fostul adversar Antonie Solomon: „Vrem majoritate și la consiliul local și la cel județean. Nu că am avea ceva împotriva aliaților. Avem o alianță abslut firească cu cei de la PER, așa cum am avut în trecut și cu cei de la UNPR, nu neaparat pentru că am fi avut nevoie, ci pentru că e bine să fim mai mulți. Pot să spun acum că Antonie Solomon a fost un bun primar al Craiovei, dacă ținem cont de unde a pornit. Știți cu ce m-am confruntat eu când am ajuns la primărie și trebuie să ținem cont că el a pornit de și mai de jos, de unde lăsase Craiova Vasile Bulucea”.

De menționat că Lia Olguța Vasilescu pare să aibă deja gata videoclipurile și pliantele de campanie, realizările mandatelor de până acum și proiectele de viitor fiind prezentate, în ambele formate, susținătorilor.

De menționat că alegerile din PSD Craiova s-au derulat oarecum „pe terenul adversarului”, fiind organizate la hotel Ramada, fieful lui Radu Berceanu, fost lider al PDL Dolj și avdersar declarat al social-democraților timp de aproape trei decenii. În prealabil, pesediștii organizaseră, în aceeași locație, alegerile din organizația de tineret a filialei.

Facebook Comments