Primăria Craiova – Monumentul Candidatului Necunoscut

Festivalul Intencity stă să înceapă, festivalul Anonimus continuă netulburat pe site-ul Primăriei Craiova. Ce-i drept, nu peste tot, doar la secţiunea destinată concursurilor de angajare în structura municipalităţii, mai precis în privinţa posturilor de conducere.

0

Trei concursuri pentru tot atâtea posturi de directori figurează la această oră pe portalul municipalităţii craiovene, în diverse stadii de desfăşurare. Totul se desfăşoară însă în ceaţa groasă a GDPR, noua mantră învăţată de funcţionarii publici din ţară ca să ţină loc de transparenţă. Aşa se face că, deşi din trei concursuri două sunt deja adjudecate, iar la al treilea a mai rămas în cursă un singur candidat, nu vă putem dezvălui la ora actuală decât un singur nume de director. Cel pe care l-au publicat în final edilii, renunţând la porecla numerică adoptată pe perioada concursului.

A dat bunul Dumnezeu şi director la TRADEM

Este vorba despre  concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Traian Demetrescu”, unde, aflăm de pe site-ul primăriei, a ieşit câştigător Tudor Laurenţiu Florian, 131153 pe numele său de concurs. Acesta va conduce deci, de acum încolo, cea mai mică,  după buget şi personal, instituţie de cultură din subordinea Primăriei Craiova. Nu că n-ar fi condus-o şi până acum, el îndeplinind rolul de manager cu titlu de interimar, cu numiri succesive în postul de conducere. Trebuie spus că examenul promovat cu succes de Tudor Laurenţiu Florian vine la capătul unei perioade de mai bine de un an de interimat. Postul de manager la Tradem e vacant din luna mai a anului trecut, concursul organizat de primărie pentru ocuparea poziţiei de conducere fiind repetat de trei ori. La precedenta tentativă, demarată pe finele anului trecut, concursul a fost amânat, suspendat, prelungit şi, în cele din urmă abandonat, după ce unicul candidat înscris, un anume 366, ca să respectăm limbajul funcţionarilor municipali, a dezamăgit, obţinând doar media 6, 5 faţă de minimul 7 necesar pentru promovarea concursului.

Candidat unic la Colibri

La concurs a fost scoasă şi funcţia de manager al Teatrului Colibri, eliberată recent de „veterana” Adriana Teodorescu. Aici vă putem spune că are şanse sută la sută să ocupe postul de conducere candidatul 134442, sau treisprezece patruzeci şi patru patruzeci şi doi, dacă preferaţi limbajul a la Marin Preda. Acesta ar fi obţinut, potrivit anunţului postat pe site-ul Primăriei Craiova, media 8,75 la concursul unde a candidat singur. Nota finală a fost stabilită din 11 august, potrivit anunţului, dar până acum edilii nu s-au încumetat să divulge numele lui Geo Dinescu, singurul candidat înscris în concurs după ştiinţa noastră, cea care ocupă de altfel, de câteva luni, postul de manager interimar, aşa că nu vă putem anunţa cu certitudine cine e noul manager al Teatrului Colibri. Deznodământul, probabil săptămâna viitoare, în ajunul „Puppets occupy streets”, cel mai vechi festival din arsenalul Primăriei Craiova.  

Arhitectul şef al Craiovei, un ilustru necunoscut deocamdată

Cel mai „greu” post scos la concurs în această perioadă este cel de conducător al Direcţiei de urbanism a Primăriei Craiova, respectiv cel de arhitect-şef, rămas vacant după ce precedenta ocupantă, Gabriela Miereanu, a zburat în primăvară spre municipalităţi mai calde, mai precis spre Primăria Băileşti. În acest caz am fi putut avea parte de o bătălie aprigă pentru funcţie, de vreme ce în concurs s-au înscris, premieră istorică, doi candidaţi. 132257 şi 139520. Un soi de Ghiţă Niţescu şi Niţă Ghiţescu în variantă modernă. Ei bine, lupta a fost aprigă, dar scurtă, finalizată la primul hop, cel al verificării dosarelor, când comisia de concurs a constatat că 132257 nu are toţi cei şapte ani de-acasă. De la locul de muncă, mai precis, una dintre condiţiile de acces în concurs fiind vechimea în specialitate de şapte ani. Să-i urăm deci succes lui 139520, ultimul mohican rămas în cursă, pentru a promova următoarele două etape de concurs. În caz contrar, nu-i mare problemă. Primăria Craiova a mai funcţionat ani de zile fără un şef stabil pe post la urbanism, şi chiar fără vreun arhitect de profesie în organigramă, iar de construit s-a tot construit, slavă Domnului.

Facebook Comments