Vâlcea: Internaţi în spital după ce ar fi mâncat ciuperci toxice

Patru femei şi un bărbat sunt internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci la Mănăstirea Horezu. Printre cei cinci pacienţi se află două măicuţe. Incidentul a avut loc în noaptea de 12-13 iunie. Directorul SJU Vâlcea, medicul Dan Ponoran, a făcut câteva precizări în legătură cu starea de sănătate a celor cinci.

0

Câteva echipaje de urgenţă au ajuns  la mănăstirea Horezu în noaptea de 12-13 iunie, după ce mai multe persoane au anunţat că se simt rău. Toate aceste persoane mâncaseră la mănăstire o tocăniţă cu ciuperci care ar fi putut fi otrăvitoare. Deşi, iniţial, măicuţele nu au lăsat ambulanţele să intre în curtea mănăstirii, în cele din urmă echipajele au dus la spital cinci persoane aflate în stare gravă. „Trei pacienţi se află la Secţia medicală şi doi la terapie intensivă, în stare stabilă. Sunt patru femei şi un bărbat, cu vârste între 20 şi 50 de ani”, potrivit directorului SJU Vâlcea, Dan Ponoran.

Poliţiştii  s-au autosesizat şi au deschis o investigaţie in rem pentru vătămare corporală din culpă, iar Direcţia de Sănătate Publică Vâlcea a dispus o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauza incidentului.

Facebook Comments