Sport flux. Nu e Rădoi, e Laszlo Balint

0

Ştiinţa, punct şi de la capăt

Universitatea s-a despărţit în termeni amiabili de antrenorul Laurenţiu Reghecampf, iar principalul motiv de divorţ ar fi fost că mirele nu a săltat în horă ultimul trofeu disponibil: Cupa României. Interesant lucru, fanii Ştiinţei nu l-au scos ţap ispăşitor pe Reghecampf. Alesul conducerii nu este Mirel Rădoi, cum ne-am fi aşteptat, ci Laszlo Balint. El are meritul de a fi promovat-o pe UTA în Liga 1 şi de a-şi fi transpus filosofia de joc în cadrul echipei arădene. I s-a reproşat faptul că nu a prins play-off-ul campionatului şi pentru asta a plătit cu funcţia. La Universitatea, obiectivele rămân cele îndeobşte cunoscute. Şi FCU 1948 Craiova schimbă „marca“ de pe hainele de gală: Marius Croitoru.

Au promovat în liga secundă

Echipele care au făcut pasul în faţă sunt Progresul Spartac (Bucureşti), Minaur Baia Mare (Maramureş), Oţelul (Galaţi), CSC Dumbrăviţa (Timiş) şi CSM Slatina (Olt). De remarcat că formaţia slătineană, cu Ovidiu Burcă antrenor,  a promovat în Liga a 2-a câştigând barajul cu Odorheiu Secuiesc în urma loviturilor de departajare: 1-1, 4-3 la penaltiuri, iar CSC Dumbrăviţa a atras atenţia prin succesul în faţa celor de la CSM Reşiţa (antrenor Dan Alexa). Configuraţia ligii secundă arată după cum urmează: Progresul Spartac, Minaur Baia Mare, Oţelul Galaţi, CSC Dumbrăviţa, CSM Slatina, CSA Steaua, Concordia Chiajna, FC Braşov, Dinamo Bucureşti, Poli Iaşi, Unirea Slobozia, Csikszereda, Pandurii Tg. Jiu,  FC Buzău, CSC Şelimbăr, Metaloglobus, Ripensia, Unirea Dej, Gaz Metan Mediaş, Academica Clinceni.

Statui la… Bellu

Deranjat de câteva mesaje potrivnice din partea publicului de pe stadionul Steaua, cu o capacitate de 30.000 de locuri, Edward Iordănescu a decis mutarea pe stadionul Rapid, unde e numai lume aleasă. Nucleul dur al celor până în 12.000 de fani a salutat startul meciului cu Finlanda aruncând torţe şi, colac peste pupăză, afişând bannerul „Meritaţi să vă facem statui la… Bellu!”. Unii jucători au dedus că e de bine şi că „suporterii au făcut o atmosferă senzaţională, ne-au încurajat pe toată durata meciului”.

Facebook Comments