Pictoriţa de origine macedoneană Mirela Ştefania Dumitrescu reprezintă AMR la „Tabăra de artă a etnicilor macedoneni din Diaspora”

Asociaţia Macedonenilor din România, prin talentata membră Mirela Ştefania Dumitrescu, participă în perioada 11-17 iunie la proiectul cultural „Tabăra de artă a etnicilor macedoneni din diaspora”, ce are loc în Macedonia, în localitatea Kruşevo (localitate situată a fi la cea mai mare altitudine din Republica Macedonia de Nord şi din Peninsula Balcanică).

0

La acest eveniment au fost invitaţi să participe mai mulţi pictori, etnici macedoneni stabiliţi în Danemarca, Slovenia, Croaţia, Serbia, Germania şi România. Comunitatea macedoneană din România este reprezentată de pictoriţa  Mirela Ştefania Dumitrescu. „Sunt onorată să particip la această tabără de artă alături de etnici macedoneni stabiliţi în întreaga lume. Îmi doresc foarte mult să mă ridic la aşteptările organizatorilor şi mi-am propus să realizez două tablouri cu tematică istorică, să ating latura culturală, a tradiţiilor şi obiceiurilor macedonene. Sunt mândră să ştiu că lucrările mele vor ajunge în instituţii culturale din Macedonia, iar unul dintre tablouri la sediul AMR”, a menţionat Mirela Ştefania Dumitrescu.

Mirela Ștefania Dumitrescu

Pe parcursul Taberei de creaţie, autorii/pictorii trebuie să realizeze fiecare câte două tablouri, dintre care unul îi va reveni Agenţiei pentru Emigrare din Republica Macedonia de Nord şi acestea vor fi expuse în cadrul unei expoziţii, după care să ajungă în diferite instituţii din Macedonia.
Deschiderea Taberei de creaţie a avut loc sâmbătă, 11 iunie, în prezenţa directorului Agenţiei – Slobodan Bliznakovski şi a Managerului Direcţiei de Dezvoltare a Relaţiilor cu Organizaţiile macedonenilor din diaspora – Bilijana Kostova.

„A început Tabăra de creaţie de la Kruşevo, cu participarea artiştilor macedoneni care trăiesc şi activează în străinătate. Scopul acestei tabere este, printre altele, crearea de legături între aceştia şi stabilirea unor viitoare cooperări în domeniul culturii atât cu Macedonia, cât şi cu ţările unde aceştia au emigrat. Suntem mândri şi mulţumiţi de numărul mare de participanţi, de valoarea acestora, de succesul acestora, de recunoaşterea de care se bucură carierele lor în lumea europeană a artelor plastice”, a declarat Bilijana Kostova.

Facebook Comments