Graţie unui proiect cu fonduri europene, în valoare de 1,3 milioane lei
Corabia va avea o bază de agrement pe faleza Dunării

O bază de agrement pe faleza Dunării, la Corabia, cu hidrobiciclete, caiace, spaţii verzi, va fi amenajată cu finanţare europeană, printr-un proiect în valoare de 1,3 milioane lei, lansat recent de Primăria Corabia.

0

Amenajarea unei baze de agrement pe faleza Dunării de la Corabia este un proiect propus de primarul oraşului, Iulică Oane, care a arătat că în acest fel se va dezvolta infrastructura turistică şi de agrement, având în vedere că în Corabia este deja amenajat un port turistic, tot printr-un proiect cu finanţare europeană. Proiectul privind baza de agrement este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime, iar contractul de finanţare a fost semnat anul trecut.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Corabia, Dan Oltean, a precizat că instituţia  a început în luna iunie procedurile pentru licitaţia proiectării şi a executării lucrărilor pentru baza de agrement. Amenajarea bazei de agrement presupune lărgirea cu 10 metri a unei ape curgătoare din zona falezei, Coscanul, pe o lungime de 505 metri şi crearea un bazin al bazei de agrement, în continuarea Coscanului, pentru staţionarea caiacelor şi hidrobicicletelor. Totodată, vor fi amenajate alei pietonale în suprafaţă totală de peste 9.000 de metri pătraţi, se vor amplasa podeţe din lemn peste Coscan, o parcare de 2.727 metri pătraţi, un foişor, precum şi spaţii verzi pe o suprafaţă de 13.079 metri pătraţi.

Facebook Comments