Ionuţ Stroe: România este un actor principal pe flancul estic

Deputatul Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, susţine că România joacă un rol crucial pe flancul de Est al NATO. El mai spune că ţara noastră şi ţările din formatul B9 vor încerca să convingă partenerii din Alianţă, la Summitul de la Madrid, că este nevoie de o consolidare a prezenţei NATO în regiunea Mării Negre în contextul războiului de agresiune dus de Rusia în Ucraina.

0

„România este un actor principal pe flancul estic, are soluţii şi o voce ascultată la nivel european şi în NATO. Ne-o arată Summitul B9 găzduit de preşedintele Klaus Iohannis la Bucureşti – locul unde s-a discutat problema securităţii din întreaga zonă, în contextul războiului de agresiune dus de Rusia în Ucraina. Este crucial ca statele din Estul Europei să fie pe aceeaşi lungime de undă. Urmează pentru noi un moment-cheie, cel al Summitului NATO de la Madrid, unde se va defini viziunea de securitate a alianţei pentru următorii 10 ani. Aşadar, B9 este locul unde ţările din Estul Europei şi-au coordonat poziţia pe care o vom susţine la Madrid, iar România, prin preşedintele Iohannis, iniţiatorul acestui format B9, este în centrul acestui efort diplomatic comun“, a precizat Ionuţ Stroe.

În acest context, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, din pricina riscurilor de securitate la adresa României şi în regiunea Mării Negre, este necesară consolidarea poziţiei NATO pe întregul flanc estic, de o manieră unitară şi echilibrată, în special în zona sudică.  

Facebook Comments