Gata de invazie: municipiul reşedinţă de judeţ, îngrădit până-n dinţi, pe 2,5 milioane de euro
Drumul expres de gard bordurat Craiova-Craiova

Încă un acord-cadru scos pe piaţă, la o valoare respectabilă, de municipalitatea craioveană. Edilii vor să-şi asigure pe câţiva ani necesarul de gard ornamental folosit pentru îngrădirea spaţiilor verzi din cartiere ca de pe marile bulevarde. După cantităţile solicitate de primărie, oraşul ar putea fi îngrădit în întregime. Ba chiar de câteva ori la rând.

0

Procedura de achiziţie publică a fost lansată de edili în urmă cu câteva zile, pe 12 mai, deschiderea ofertelor fiind programată la jumătatea lunii iulie. Este vorba despre un acord-cadru pe patru ani, timp în care municipalitatea ar trebui să beneficieze din partea furnizorului de două tipuri distincte de gard, licitaţia fiind împărţită în două loturi. „Autoritatea contractantă – Municipiul Craiova intenţionează să încheie un acord-cadru pentru Achiziţie gard împrejmuire zone verzi: – Lotul 1 Gard bordurat pentru împrejmuire zone verzi; – Lotul 2 Gard ornamental pentru împrejmuire zone verzi, achiziţie ce joacă un rol semnificativ pentru protejarea zonelor verzi, oferind în acelaşi timp o notă aparte în arhitectura urbanistică locală, dominată de blocuri sau construcţii din beton, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.49384 din 11.03.2022, pe o perioada de 4 ani. Cantităţile minime şi maxime estimate pe durata acordului-cadru precum şi pentru fiecare contract subsecvent, pe fiecare lot în parte, sunt prezentate în Anexa nr.1 la caietul de sarcini”, se arată în documentaţia de atribuire publicată în sistemul electronic de achiziţii publice.

143 de km de gard pe lista de cumpărături a Primăriei Craiova

Ceea ce impresionează la procedura de licitaţie este scara la care lucrează municipalitatea, aceasta fiind pregătită să plătească în următorii patru ani până la 2,5 milioane de euro pentru gardurile bordurate sau ornamentale cumpărate. Potrivit documentaţiei de atribuire, valoarea estimată a contractului pus la bătaie de Primăria Craiova se plasează între 6.443.760,00 şi 12.887.520,00 de lei. Valori considerabile, în ton însă cu cantităţile pe care se aşteaptă să le primească primăria. Astfel, unul dintre loturi prevede livrarea a nu mai puţin de 9.600 de panouri de gard ornamental, fiecare panou urmând să aibă o lungime de 2,46 metri, adică fix 23.616 metri de gard ornamental, sau 23,6 km, cam dublul centurii de nord a Craiovei.

Celălalt lot de gard bordurat pentru împrejmuirea spaţiilor verzi prevede achiziţia a 48.000 de lacre de gard, fiecare dintre acestea având o lungime de 2,5 metri, de unde rezultă un lot de 120.000 de metri lungime, sau 120 de km, comparabilă cu lungimea viitorului drum expres Craiova – Piteşti. În total, Craiova cumpără 143,6 km de gard în următorii patru ani, la un cost de aproximativ 90 de lei pe metru.

Facebook Comments