Încă un acord-cadru pe patru ani scos pe piaţă de municipalitatea craioveană
Primăria Craiova „aruncă“ un milion de euro în coşuri de gunoi

De data aceasta este vorba despre coşuri de gunoi stradale, articole din care primăria vrea să-şi facă plinul pentru un mandat întreg, printr-o licitaţie care se va finaliza în această vară.

0

Procedura de achiziţie publică a fost demarată de edilii craioveni la începutul acestei luni, data stabilită pentru deschiderea ofertelor fiind stabilită pe 6 iunie. Acordul-cadru pus la bătaie de municipalitate are o durată de patru ani şi o valoare estimată între 1.238.227,60 şi 4.537.365,00 de lei, fără TVA. Potrivit documentaţiei de atribuire, Primăria Craiova vizează trei tipuri diferite de coşuri de gunoi stradale, care corespund la tot atâtea loturi incluse în acordul-cadru. „Autoritatea contractantă – Municipiul Craiova intenţionează să încheie un acord-cadru, pentru Achiziţie coşuri de gunoi stradal: Lot 1 – Coşuri de gunoi din fibră de sticlă, Lot 2 – Coşuri de gunoi cu picior şi scrumieră, Lot 3 – Coşuri de gunoi stradal pentru colectare selectivă pentru menţinerea curăţeniei de către populaţie pe străzi, în parcuri şi grădini publice etc., oferind în acelaşi timp o notă aparte în arhitectura urbanistică locală, conform cerinţelor caietului de sarcini nr.49539 din 11.03.2022, pe o perioada de 4 ani”, se artă în documentaţia postată de reprezentanţii Primăriei Craiova în sistemul electronic de achiziţii publice.

Edilii vor aproape 4.000 de coşuri de gunoi

Potrivit datelor postate de edili, noile achiziţii urmează a fi amplasate în cele mai aglomerate zone ale municipiului reşedinţă de judeţ şi în preajma principalelor instituţii: „Dezvoltarea urbanistică a municipiului Craiova impune un proces continuu de modelare a ariilor urbane funcţionale şi durabile transpuse în diferite tipuri de construcţii, străzi şi spaţii publice. Menţinerea curăţeniei în noile arii urbane necesită de asemenea achiziţia de coşuri de gunoi stradal, urmând a fi amplasate în zone cu circulaţie mare de persoane: străzi şi bulevarde importante, zona proximă instituţiilor publice cu trafic mare de persoane: grădiniţe, şcoli, muzee sau alte autorităţi”. Documentaţia de atribuire prevede că municipalitatea doreşte să obţină prin intermediul acordului-cadru între 1.600 şi 2.800 de coşuri de gunoi stradale din fibră de sticlă, de tipul celor montate pe stâlpii de iluminat, cu o valoare cuprinsă între 698.496,00  şi 1.222.368,00 de lei, între 160 şi 400 de coşuri de gunoi cu scrumieră, estimate între 161.675,20  şi 404.188,00 de lei, precum şi un lot de coşuri de gunoi pentru colectare selectivă de 130 până la 700 de bucăţi, de trei tipuri diferite, inclusiv unul din beton armat, estimate la o valoare de 378.056,40  până la 2.910.809,00 de lei.

Facebook Comments