Deputatul Ionuţ Stroe: PNL începe negocierile de fuziune cu ALDE

Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a anunţat că Biroul Politic Naţional a dat un vot favorabil pentru începerea negocierilor de fuziune cu ALDE, formaţiune condusă până la începutul lui 2021 de Călin Popescu-Tăriceanu. Liberalii au stabilit şi comisia de negociere cu ALDE.

0

„Începem demersurile de dialog politic cu ALDE pentru fuziune”, a precizat Ionuţ Stroe, după şedinţa de Birou Politic al PNL. „Noi, PNL, am asumat rolul de partid integrator al dreptei”, a adăugat purtătorul de cuvânt al PNL. Liberalii au stabilit şi echipa de negociere cu ALDE. Din aceasta vor face parte Dan Vîlceanu, Rareş Bogdan, Iulian Dumitrescu, Toma Petcu, Hubert Thuma şi Gheorghe Falcă.
ALDE a candidat împreună cu Pro România la ultimele parlamentare, însă cele două partide nu au reuşit să treacă pragul electoral.

Negocierile cu PMP, sub semnul întrebării
Referitor la discuţiile purtate de liberali şi cu reprezentanţii PMP, care au debutat încă din toamna anului trecut, Ionuţ Stroe a precizat: „Pot confirma că există un progres al discuţiilor cu PMP. În curând vom avea şi decizii în acest sens”.
Totuşi, declaraţiile deputatului liberal au stârnit reacţia conducerii PMP care, printr-o postare pe pagina de socializare a partidului, susţine că intenţiile PNL vizează „desfiinţarea PMP“. „Partidul Mişcarea Populară nu recunoaşte vreun rol de integrator al PNL în ceea ce priveşte unitatea dreptei. Partidul Mişcarea Populară, prin deciziile structurilor colective statutare, a decis conturarea unei colaborări cu PNL pe proiecte concrete, dar PNL nu doreşte altceva decât desfiinţarea PMP pentru a-şi face loc în mod fraudulos pe dreapta eşichierului politic de la Bucureşti”, se arată în mesajul PMP. 

Facebook Comments