Germania impune restricţii dure pentru nevaccinaţi. Merkel: Situația este „foarte gravă“!

Germania a anunţat impunerea de noi restricţii pentru persoanele nevaccinate. Astfel, persoanele care refuză să se imunizeze nu vor mai avea acces în alte spaţii, cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor. Totodată, autorităţile de la Berlin discută despre vaccinarea obligatorie a populaţiei, măsură care ar putea fi luată începând cu luna februarie a anului viitor.

0

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a cerut joi, 2 decembrie, după o întâlnire cu liderii regionali, ca vaccinarea împotriva noului coronavirus să devină obligatorie din 2022. Pentru a intra în vigoare, legea trebuie votată în Parlament şi ar putea intra în vigoare începând cu luna februarie. Până atunci, ea a anunţat introducerea de noi restricții pentru cei care refuză să se vaccineze. Astfel, accesul în magazinele care nu sunt considerate esențiale, în restaurante, la evenimentele sau activitățile culturale, în cinematografe sau teatre va fi permis doar persoanelor vaccinate. De asemenea, discotecile și cluburile se vor închide dacă numărul cazurilor depășește un anumit prag de infectare.

Angela Merkel a avertizat că situația este „foarte gravă“ și le-a cerut germanilor să fie solidari pentru a depăși valul patru al pandemiei, în condițiile în care presiunea pe spitale este foarte mare. „Am înțeles că situația este foarte gravă și dorim să luăm măsuri suplimentare pe lângă cele deja luate. Pentru a face acest lucru, al patrulea val trebuie să fie rupt și acest lucru nu s-a întâmplat încă”, a spus cancelarul.
Rata de vaccinare din Germania este de 68%.

Facebook Comments