Închisoare pentru arderea deşeurilor

Transformată de anumite grupuri infracţionale într-un veritabil sport naţional, arderea deşeurilor ar putea fi pedepsită cu închisoarea dacă Parlamentul va adopta o iniţiativă depusă de către senatorul USR Dragoş Popescu. Astfel, dacă legea va fi votată, îngroparea, arderea sau incendierea ilegală a deșeurilor va constitui infracțiune și se va pedepsi cu închisoare de la 6 luni la 3 ani ori cu amendă.

0

„La nivelul României, peste 29.000 de oameni mor prematur, anual, din cauze asociate poluării. Din 2019 până în prezent, conform datelor ISU București-Ilfov, au fost arse peste 870 de tone de deșeuri, numai în București și localitățile ilfovene. Cu toate astea, Poliția Județeană Ilfov a raportat 186 de intervenții privind arderile de deșeuri, de la începutul lui 2020 până în septembrie 2021 și numai 6 sancțiuni aplicate și 2 dosare penale, doar pentru arderi de cabluri și cauciucuri“, se arată într-o postare a USR.
Din acest motiv, USR propune o nouă legislație de mediu, mai dură, „pentru a putea lupta eficient împotriva celor care comit infracțiuni de mediu, ard și îngroapă ilegal deșeurile, poluează și atentează la sănătatea noastră“. „Arderile ilegale de cabluri, cauciucuri și alte materiale pentru recuperarea metalelor au atins dimensiuni industriale. Trebuie să înțelegem că ori luăm măsuri drastice imediat, ori ne asumăm otrăvirea lentă a oamenilor din multe zone“, spune senatorul Dragoș Popescu.
Conform iniţiativei depuse de parlamentarul USR, îngroparea, arderea sau incendierea ilegală a deșeurilor va constitui infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Facebook Comments