O iniţiativă legislativă a deputatului Neaţă ar putea face ordine în haosul cimitirelor de maşini

„Nu cu puţin timp în urmă am iniţiat o iniţiativă legislativă de completare a Legii 212/2015 privind modalitatea de gestionare a vehiculelor şi a vehiculelor scoase din uz. Scopul completării este determinarea proprietarilor şi a administratorilor de parcuri de dezmembrări să-şi dezvolte activitatea într-un spaţiu împrejmuit, la o distanţă care să protejeze pe toată lumea de sursele de poluare, de la resturi metalice, la mirosuri de lubrifianţi uzaţi şi la zgomote şi imagini nu tocmai agreabile pentru cei care trec prin zonă. Pe scurt, probleme de mediu, de mediu natural şi de mediu ambiental”, a declarat Eugen Neaţă, deputat PSD de Vâlcea.

0

„Trebuie să insistăm în acest sens pentru confortul tuturor, pentru siguranţă şi pentru sănătate. Susţinerea soluţiilor la problemele de mediu pe care le avem nu este numai o chestiune de obligaţie europeană sau de bonton, ci una de extremă urgenţă, după câte putem vedea în politica internaţională, cea care se derulează sub ochii noştri. Fiecare ţară în parte şi-a propus să rezolve în timp cât mai scurt câteva subiecte de mediu, amânate nepermis de mult. Poate modul de gestionare a vehiculelor vechi pare o chestiune măruntă pe lângă poluarea care are loc la nivel general, dar nu este niciodată aşa. Fiecare sursă de poluare a părut nesemnificativă la un moment dat.

Eugen Neaţă

Atunci când ziariştii vâlceni mi-au sugerat acest subiect, al legiferării mai stricte a modului în care se fac dezmembrările de maşini, mulţi din jurul meu au găsit subiectul ca fiind unul minor. Acum putem vedea cu ochii noştri cum spaţiul de dezmembrări s-a extins pe câmpuri agricole şi uneori pe străzi pe care circulă alte autovehicule.
Fac acest comentariu pentru că iniţiativa mea a fost adoptată de Senatul României şi mai are de trecut prin două comisii înainte de votul final. Urmăresc cu atenţie acest traseu, cum fac cu toate iniţiativele mele, de la redactare, la susţinere directă în comisii şi la susţinerea finală, de la pupitrul vorbitorilor din Parlamentul României”, a precizat parlamentarul vâlcean.

Facebook Comments