Indiscreții de Vâlcea

0

Premierului Ciucă i se pregăteşte ceva pe scările prefecturii

Se zvoneşte că nou prefect de Vâlcea din partea PSD ar putea fi Aurora Gherghina, om cu state vechi în materie de şefie la Prefectură. Posibil că a fost iertată pentru perioada în care a cochetat cu ALDE, toate trec. Este în regulă doamna, are şi o foarte bună stofă de supus. Pe vremuri, îi oferea buchete de flori premierului Adrian Năstase pe scările prefecturii. În fond, Ciucă ce are?

Ce pune la cale Buican?

Firul de comunicare dintre preşedintele PNL Vâlcea şi cetăţeni pare să se fi ars de câteva luni bune. La un capăt, Cristian Buican pare carbonizat, la celălalt, oamenii încep să îşi pună întrebări: ce să fie? Se aude că ultimele trei şedinţe ale tradiţionalului BPJ ar fi fost conduse de senatorul Claudia Banu, prim-vicepreşedintele Filialei Vâlcea. Buican a motivat că are treburi politice la Bucureşti. O fi avut, vremuri tulburi pe acolo! Dar se zvoneşte că ar încerca un transfer lent de putere spre deputatul Laurenţiu Cazan, un fel de prinţ moştenitor al PNL Vâlcea. Pentru cine nu ştie, Cazan este însurat cu Iulia, nepoata lui Buican. Vorba aia: „Fata de soţie şi o jumătate de împărăţie”. Prea mult o jumătate de împărăţie pentru felul de a fi al lui Cristi Buican, dar mai ştii? De ce ar face Buican asta? Să se fi plictisit? Să aibă alte treburi? Alte planuri? Dacă nu se întâmplă vreun „quelque chose”, el va fi preşedinte al PNL Vâlcea până în anul 2025. Alegerile parlamentare vor avea loc în 2024 şi, după toate probabilităţile, va mai dori cel de-al cincilea mandat de deputat. Ohooo, ce longev! Umblă vorba că, abil cum este, Buican ar vrea să îi paseze lui Cazan candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Vâlcea, marele său eşec. Greu, totuşi! Cazan are un tată cu scaun la cap, care are o firmă celebră de construcţii cu lucrări contractate la CJ etc., etc.

PSD –plan pentru a câştiga Primăria Râmnicului?

Se aude că PSD Vâlcea pune la cale un plan pentru a reuşi, în sfârşit, să câştige funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Planul are un nume: Mircia Gutău. Aşadar, actualul primar ar urma să fie candidatul PSD la scrutinul local din 2024. În urmă cu câteva luni, Mircia Gutău declara într-o conferinţă de presă că nu mai candidează pentru nicio funcţie în Partidul Ecologist, unde este prim-vicepreşedinte. Iar de aici, „lung prilej de bârfe şi de ipoteze”.

Cin’ să fie?

Prin târg umblă un zvon simpatic. Cică şeful ANAF Vâlcea din partea PSD va fi Virgil Pîrvulescu, actualul viceprimar PNL al municipiului Râmnicu Vâlcea. De ce? Păi dacă PSD-iştii l-au pus ditamai şef al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală în Guvernul Dăncilă, cum să îl neglijeze acum? Că veni vorba! La cea mai recentă şedinţă de BPJ Vâlcea a PNL, domnul Pîrvulescu ar fi cerut o altă sală de şedinţe cu chirie pentru PNL Râmnicu Vâlcea. Ce segregaţie, domnule! Dar sălile de la sediile partidului ce-or fi având?

Facebook Comments