Cîţu exclude o alianţă cu PSD, dar liberalii negociază cu social-democraţii susţinerea Guvernului Ciucă

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, susţine că nu există compatibilitate cu PSD şi a exclus o încheierea unei alianţe cu social-democraţii.

0

„Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate. (…) În ceea ce priveşte viitorul, PNL are un mesaj foarte clar: noi suntem aici pentru a implementa liberalismul în România. Ceea ce înseamnă că lucrurile nu sunt compatibile cu ceea ce a spus PSD până acum“, a declarat liderul liberal, citat de hotnews.

Câteva ore mai târziu, premier iterimar a postat un mesaj ceva mai împăciuitor pe pagina sa de facebook, unde îndeamnă PSD şi USR la „responsabilitate“, fără a explica ce presupunea acest lucru. „Responsabilitate – aceasta este singura soluție în acest moment. Cei de la USR și PSD trebuie să înțeleagă și să arate că pot lăsa deoparte interesele politice, măcar în această perioadă critică. L-am propus pe Nicolae Ciucă pentru formarea noului Guvern, am dovedit responsabilitate și dorința de a găsi soluții. În acest moment nu trebuie să fie vorba despre negocieri obscure sau despre persoane. Și, mai important, trebuie să și arătăm că suntem dispuși să facem ceea ce spunem.
Mesajul PNL este unul foarte clar: România are nevoie de responsabilitate, stabilitate și liberalism!“, a scris Florin Cîţu.

Negocieri între PSD şi PNL la Vila Lac

În tot acest, reprezenanţii PSD şi cei ai PNL s-au întâlnit la Vila Lac pentru a negocia susţinerea pentru Guvernul Ciucă. Conform adevărul.ro, din partea liberalilor s-au prezentat Nicolae Ciucă, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode, Iulian Dumitrescu, Dan Vîlceanu şi Florin Cîţu, în vreme ce social-democraţii au fost reprezentaţi de Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Vasile Dîncu şi Paul Stănescu. Surse politice citate de adevărul.ro susţin că negocierile dintre cele două formaţiuni s-au încheiat fără ca părţile să ajungă la un acord.

Facebook Comments