Craiova are polițiști locali de milioane. De 5 milioane de euro!

Salariile angajaților din Poliția Locală Craiova au costat bugetul local, pe primele nouă luni ale anului 2021, nu mai puțin de 5 milioane de euro. Asta rezultă din execuția bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Craiova până la data de 30 septembrie.

0

Potrivit documentului mai sus menționat, pentru finanţarea activităţii Poliţiei Locale s-a utilizat suma de 24.836.000 lei, pentru plata drepturilor salariale ale personalului angajat și pentru asigurarea bunei funcţionari a instituţiei, în primele nouă luni ale anului. Asta înseamnă cel puțin 550.000 de euro lunar pentru activitatea Poliției Locale Craiova. Bugetul din acest an pentru funcționarea instituției este de 33 de milioane de lei.

Pe lângă aceste cheltuieli, Poliția Locală Craiova a mai achiziționat în acest an, cu bani de la bugetul local, 10 autoturisme: cinci electrice și cinci clasice, dotate cu sistem de avertizare sonoră și luminoasă. Pentru vehiculele electrice, instituția a plătit 249.360 de lei (fără TVA), dar jumătate din sumă a fost asigurată prin Programul Rabla Plus. Autoturismele cu sistem de avertizare au fost cumpărate de la Redac, dealerul din Craiova al mărcilor Dacia, Renault și Nissan, pentru suma de 301.927,77 lei (fără TVA). Și aici au fost folosite tichete oferite prin Programul Rabla. 

Facebook Comments