România în pandemie: la fiecare nou caz confirmat, 9 români s-au vaccinat

Ultimele 24 de ore au înregistrat o situație specială, care ne dă speranță că, în următoarele luni, țara noastră va reuși să învingă pandemia de coronavirus.

0

Astfel, potrivit datelor furnizate de autorități, în ultimele 24 de ore au fost raportate 11.725 de cazuri noi de coronavirus și 389 de decese Covid-19. În același interval, peste 127.000 de români au fost vaccinați, din care peste 91.000 cu prima doză, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19. Dintre cei care au decis să se vaccineze, 51.999 au ales Pfizer BioNTech, 38.075 de români au primit vaccinul Johnson&Johnson, 1.554 au optat pentru Moderna, iar 37 de personae s-au vaccinat cu AstraZeneca.

Reamintim că, începând de luni, în România vor intra în vigoare noile restricții menite să combat efectele valului 4 al pandemiei. Astfel, petru 30 de zile, o serie de activități (nunți, botezuri etc.) au fost interzise, cluburile și discotecile vor rămâne închise, iar accesul în restaurant, baruri ori mall-uri se va face doar pe baza certificatului verde. Singurele excepții sunt magazinele alimentare, farmaciile și bisericile. Totodată, măștile vor deveni obligatorii în toate spațiile publice, fie în aer liber ori în interior, activitățile sportive se vor desfășura fără public, iar instituțiile publice și cele private care au mai mult de 50 de angajați vor trebuie să includă telemunca pentru jumătate din personal.  

Facebook Comments