Staţia de oxigen a spitalului din Târgu Cărbuneşti a cedat. Doi pacienţi internaţi la ATI au murit

Doi pacienţi internaţi la secţia ATI a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, care este suport Covid-19, au murit vineri dimineaţă după ce staţia de oxigen a unităţii s-a defectat. O parte dintre pacienţii internaţi aici au fost transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale La nivelul judeţului a fost activat planul roşu, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

0

„Ministerul Sănătăţii a fost anunţat despre o defecţiune la instalaţia de oxigen de la Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti. Din primele informaţii deţinute, la nivelul unităţii sanitare erau internaţi peste 150 de pacienţi infectaţi cu Covid-19, dintre care aproximativ 80-90 pacienţi care necesitau suport de oxigen. A început transferul unui număr de 15 pacienţi care au fost internaţi în secţia ATI. Din primele informaţii, la unitatea sanitară există două decese“, se precizează într-un comunicat al ministerului.

Managerul Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a precizat că situaţia cu care se confruntă instituţia medicală, care este unitate suport Covid-19, este una fără precedent, el punctând că au fost efectuate controale la staţia de oxigen în urmă cu aproximativ două luni, dar nu au fost depistate nereguli. Târziu a afirmat că a fost avertizat de către reprezentanţii firmei care furnizează buteliile de oxigen să „facă economie“, deoarece o să fie din ce în ce mai puţin.

O parte dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Urgenţă Târgu Cărbuneşti au fost transferaţi cu ambulanţele către alte unităţi medicale, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim.

Poliţiştii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după defecţiunea apărută la staţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti, în urma cărei două persoane aflate la ATI au decedat. Deocamdată, autorităţile nu pot asocia decesele cu defecţiunea apărută.

Facebook Comments