Cazurile noi de Covid-19 rămân la un nivel ridicat. Creşte însă şi numărul persoanelor care se vaccinează

Conform datelor existente la nivelul CNCCI, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.410 cazuri de persoane pozitive cu SARS-Cov-2. De asemenea, au fost raportate şi 357 decese. Numărul cazurilor rămâne extrem de ridicat, însă se poate observa o uşoară scădere faţă de începutul săptămânii, atunci când Românmia consemna recordul absolut din această pandemie, atunci când aproape 19.000 de români au fost confirmaţi cu Covid-19.

0

O veste bună este că tot mai multe prsoane au înţeles că trebuie să se vaccineze. Astfel, într-o singură zi, aproape 100.000 de români au fost vaccinați, din care peste 60.000 au făcut prima doză. Este o cifră record înregistrată în România de la debutul valului patru al pandemiei. Cei mai mulţi, respectiv 33.867, au ales vaccinul Pfizer BioNTech, 27.642 de au ales vaccinul Johnson&Johnson, iar pentru Moderna au optat  978 de persoane. Numai 25 de români au preferat AstraZeneca.

Autorităţile spun că numărul mare de vaccinări este determinat, pe de-o parte, de restricţiile anunţate recent de către preşedintele Klaus Iohannis, care se vor aplica, în special, celor neimunizaţi, dar şi de faptul că mulţi au înţeles gravitatea situaţiei.

Facebook Comments