Ludovic Orban, fostul preşedinte al PNL, anunţă că va demisiona din grupul parlamentar

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a anunţat că va demisiona din grupul parlamentar al partidului, alimentând şi mai mult zvonurile că pregăteşte lansarea unui nou partid, alături de mai mulţi parlamentari nemulţumiţi de rezultatul alegerilor de la Congresul PNL. Deputatul, aflat într-un conflict deschis cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu actualul lider al liberalilor, Florin Cîţu, a declarat, totodată, că nu va vota pentru Guvernul Ciucă.

0

„Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă, iar pentru mine asta e picătura care a umplut paharul. Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL. (…) Pentru mine, atât Iohannis, cât şi conducerea nelegitimă, gaşca demolatoare, cum le spun eu celor care s-au autointitulat «echipa câştigătoare», au trădat grav interesele cetăţenilor români (…). Au pus între paranteze viitorul României şi şansa României la o dezvoltare onestă cu o coaliţie care avea un program de guvernare, avea un acord de coaliţie, ne înţelesesem pe marile reforme pe care trebuia să le realizăm. Iată că acum toate înţelegerile care s-au făcut sunt aruncate în aer şi chiar nu pot să găsesc niciun fel de explicaţie raţională pentru comportamentul total dăunător intereselor României al preşedintelui Iohannis“, a declarat Orban la postul de televiziune B1 TV.
El a acuzat actuala conducere a partidului de obedienţă. „Practic, PNL nu mai există, forurile statutare nu mai există. PNL e o prelungire fără voinţă care nu mai ţine cont de voinţa cetăţenilor, a membrilor de partid. Pur şi simplu e o conducere plină de obedienţă care nu are niciun fel de coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi niciun fel păreri, care primeşte dictatele“, a afirmat el.

Surse politice spun că fostul preşedinte al PNL şi al Camerei Deputaţilor va lansa un nou partid alături de mai mulţi parlamentari şi membri PNL care sunt nemulţumiţi de rezultatul alegerilor organizate la Congresul partidului din luna septembrie.

Facebook Comments