Primăria Craiova cumpără tomograf pentru a afla starea de sănătate a copacilor

După scandalul iscat la începutul acestui an, când Primăria Craiova a anunţat că vrea să taie peste 200 de copaci de pe Calea Bucureşti, autorităţile s-au repliat şi au anunţat că nu mai fac nimic până nu achiziţionează un tomograf pentru inspectarea stării de sănătate a copacilor. Executivul a bugetat suma de 155.000 de lei, iar joi a lansat procedura de achiziţie a tomografului.

0

Primăria a ales varianta unei cumpărări directe. A pus în joc suma de 129.500 de lei şi aşteaptă ofertele până marţi, 26 octombrie. Potrivit caietului de sarcini, tomograful trebuie să fie dotat cu tehnologia necesară, adică să conţină un tomograf sonic, un dispozitiv pentru măsurarea geometriei arborilor şi softul dedicat. Tomograful trebuie să fie capabil de inspecţia non-invazivă a arborilor de diferite dimensiuni, furnizând informaţii din interiorul trunchiului arborelui. Rezultatul trebuie să evidenţieze starea de sănătate a arborelui, în speţă dacă lemnul din interior este sănătos sau dacă prezintă putregai, crăpături sau cavităţi. De asemenea, tomograful trebuie să fie de dimensiuni reduse, astfel încât transportul lui să se facă cu uşurinţă (să încapă într-o servietă).

Municipalitatea cere o garanţie de doi ani de la livrare pentru unitatea centrală a tomografului şi de şase luni pentru baterii. De asemenea, furnizorul trebuie să asigure piese de schimb pentru o perioadă de minim patru ani, după expirarea termenului de garanţie. Service-ul şi mentenanţa se asigură gratuit în cei doi ani de garanţie.

Facebook Comments