Miniştrii userişti ai sănătăţii, catastrofe manageriale!

0

Aflaţi zilele acestea în faţa Parlamentului pentru a cere un vot de învestitură pentru un guvern monocolor şu minoritar, useriştii s-au făcut că uită faptul că actuala situaţie pandemică li se datorează într-o bună măsură. Mandatele de miniştri ai sănătăţii în cabinetul Cîţu le-au aparţinut, iar prestaţiile celor doi miniştri USR, Vlad Voiculescu şi Ioana Mihăilă, au fost unele lamentabile din mai multe puncte de vedere. Dar să le luăm pe rând, detaliat, ca lumea să înţeleagă că, dincolo de discursul public frumos ambalat şi de backgroundul fiecăruia dintre cei doi, am avut doi miniştri în multe cazuri rupţi total de realităţile sociale ale României, lipsiţi de orice viziune cu privire la viitorul medical al acestei ţări, dar fuduli şi mândri precum proştii din legendara înţelepciune populară.

Vlăduţ, şi prost, şi fudul

Văzut ca un Mesia modern al sistemului medical românesc, Vlad Voiculescu a încercat să mute câţiva bolovani care apăsau greu pe grumazul bugetar al domeniului pe care-l păstorea. A făcut-o, însă, inabil şi conflictual, aşa cum, din păcate, pare a fi majoritatea membrilor USR, erijându-se în deţinătorul adevărului absolut şi unicul posesor al „poţiunii magice“ care ar putea scoate domeniul sănătăţii din criza perpetuă în care se află de mai bine de cincizeci de ani. A creat animozităţi instituţionale şi duşmănii personale ca urmare a „servitelor“ pe care le oferea colegilor de coaliţie şi guvernului din care făcea parte. Mult mai devreme decât se aştepta oricine, a fost şi „răsplătit“ pentru „jocul la ofsaid“ pe care îl practica în sânul cabinetului Cîţu, fiind eliminat din guvern în ciuda opoziţiei partidului din care făcea parte. Acest lucru nu înainte de a-şi mai pune amprenta pe o imensă eroare de judecată, greşeală fatală pe care, în prezent, o decontează fiecare cetăţean şi domeniu de activitate din această ţară. S-a opus cu vehemenţă şi a reuşit să îşi impună punctul de vedere asupra unui demers de informare publică demarat de guvernul precedent, cel condus de Ludovic Orban, care avea drept unic scop informarea opiniei publice din surse autorizate cu privire la pandemia de COVID şi la utilitatea vaccinării pentru combaterea acestei pandemii. Acest lucru a fost propus de miniştrii liberali, poate mai vizionari, poate mai oportunişti, însă a fost respins zgomotos de useriştii din guvern pe motiv că, de fapt, se urmăreşte mituirea presei. Şi asta în condiţiile în care internetul este plin de informaţii eronate şi campanii de dezinformare în masă promovate de antivaccinişti, iar rata de vaccinare în România era şi este înfiorător de mică, urmare a succesului înregistrat de mistificările antivacciniste ale unor inculţi medical!

„Abia aştept să apară înregistrarea conversaţiei din guvern de la începutul anului ăstuia când #echipacaştigătoare (adică Florin Cîţu şi miniştrii liberali n.red.) încerca să ducă mai departe ‘buna practică’ de finanţare a presei a guvernului PNL din 2020. Singurii care s-au opus au fost miniştrii USR PLUS. Echipa câştigatoare a cedat atunci – aveau ei alte jetoane pentru presă – pentru cine trebuie şi prin cine trebuie”, a scris, nu de mult, triumfător, Voiculescu pe o reţea de socializare. Prostia acestei postări, îngustimea unei gândiri focusate doar pe a-şi gâtui adversarii politici, a fost dusă mai departe, printr-o paralelă idioată cu un scandal politic din Austria, unde premierul a fost demis pentru că era acuzat că a dat bani publici la presă pentru a publica sondaje de opinie manipulate. Care ar fi legătura dintre o campanie de conştientizare a pericolului COVID şi a beneficiilor vaccinării cu publicarea pe bani publici a unor sondaje măsluite, Voiculescu nu se oboseşte să le explice cititorilor aberaţiei sale. Acum, tocmai lipsa unei astfel de campanii de informare oneste şi cuprinzătoare constituie una din principalele cauze a unor sute de decese zilnice a nevaccinaţilor care credeau, de fapt erau convinşi, că prin vaccin Oculta Mondială vrea să îi cipeze sau că la ceva timp după vaccinare sterilitatea va caracteriza populaţiile vaccinate. Credeţi că Voiculescu va plăti vreodată pentru această mârşăvie?

Mihăilă, o ignorantă care are pe conștiinţă mii de români morţi

Apărută din neant pentru a-l înlocui pe imberbul Voiculescu, Ioana Mihăilă s-a dovedit a fi chiar mai catastrofală decât colegul său de partid. O vară întreagă s-a plimbat măreaţă pe holurile ministerului, susţinând sus şi tare că a răpus pandemia în ciuda faptului că o întreagă Europă avertiza asupra periculozităţii valului patru, iar experţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizau asupra contagiozităţii tulpinii Delta a virusului SARS-COV şi a importanţei vaccinării în eliminarea cazurilor foarte grave de COVID. „Varianta Delta, mai transmisibilă, deja prezentă în UE și despre care știm că va circula pe scară largă în această vară, constituie un risc major pentru persoanele nevaccinate. Având în vedere că doar 30% din populația adultă a fost vaccinată complet, România trebuie să își dubleze eforturile de vaccinare pe parcursul verii. Mesajul este clar: vaccinarea este și va fi cea mai puternică armă împotriva variantelor. Aștept cu interes să discut despre modul în care UE poate sprijini în continuare desfășurarea campaniei naționale de vaccinare în România”, a declarat, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul Ioana Mihăilă, desfăşurată la Bucureşti la mijlocul lunii iulie, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară Stella Kyriakides.

Ce a făcut Mihăilă după ce a auzit acest avertisment? Nimic!!!! Iar când valul patru ne-a lovit, noi, ca popor, eram tot nevaccinaţi, în timp ce numărul de paturi de ATI nu numai că nu a crescut, chiar a fost micşorat! Tardiv, acum câteva zile, ea a admis că a făcut o serie întreagă de greşeli, însă a băgat în aceeaşi oală întregul cabinet Cîţu. „Cea mai bună pregătire pentru al patrulea val ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”, a declarat ea, adăugând că vinovat pentru situația actuală nu este numai scepticismul față de vaccinare, ci și Guvernul, inclusiv ea, pentru că „am relaxat prea rapid mesajele noastre despre nevoia de vaccinare”. Şi, într-un mod absolut aberant, pentru această incompetenţă crasă, USR a răsplătit-o cu o nouă nominalizare pentru funcţia de ministru al sănătăţii într-un potenţial guvern Cioloş!

Facebook Comments