Deputatul Ionuţ Stroe (PNL): „Cei de la AUR au un singur mijloc de exprimare – scandalul!”

Deputatul liberal Ionuţ Stroe a lansat o serie de acuzaţii la adresa parlamentarilor AUR, despre care a spus că au un singur mijloc de exprimare: scandalul. Reacţia fostului ministru al tineretului şi sportului a venit după ce luni, 18 octombrie, în plenul Camerei Deputaţilor, reprezentanţii AUR l-au huiduit în timpul unei intervenţii legate de ratificarea unui acord prin care România va primi 100 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor.

0

„De ce am fost huiduit azi (luni, 18 octombrie – n.red.), în Parlament, de parlamentarii AUR? Pentru că am susţinut Acordul prin care România va primi 100 de milioane de euro pentru reabilitarea şi modernizarea şcolilor.
Deşi pare ceva simplu şi clar, s-au trezit să huiduie, ca de obicei, domnii de la AUR. Ştiam că au un singur mijloc de exprimare, scandalul, dar nu ştiam că sunt şi paraleli cu nevoile şcolilor şi cu realitatea din România. Cum să te împotriveşti unor fonduri internaţionale, invocând sloganuri precum „îndatorarea ţării” şi „influenţa străină”? Parcă sunt împrumutate din discursurile de Estul politic, nu din Occidentul unde vrem să fim.
Vi se pare absurd că nişte parlamentari se opun unor investiţii în modernizarea şcolilor aflate cel mai în nevoie, în siguranţa copiilor şi în standardele lor sanitare? Da, este absurd, pentru că, uite, afli că unii ar face orice pentru a întreţine haosul în România, inclusiv privând şcolile de investiţii“, a afirmat Ionuţ Stroe. El a susţinut că toate studiile recente arată că fiecare leu investit în educaţie societăţii româneşti aduce societăţii un beneficiu de 8 ori mai mare.

Bani pentru şcolile româneşti 

Camera Deputaţilor a ratificat, la începutul săptămânii, Acordul de împrumut dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti. Acest acord va aduce 100 de milioane de euro pentru învăţământul preuniversitar, bani care vor fi investiţi în următorii 6 ani pentru a îmbunătăţi infrastructura şcolară şi care vor avea un impact major asupra calităţii învăţământului. Este vizată reabilitarea unităţilor de învăţământ care nu îndeplinesc, în acest moment, standardele minime de siguranţă şi sănătate, atât din mediul urban, cât şi rural, şcoli în care cursurile se desfăşoară acum în condiţii neadecvate.

Facebook Comments