Doi fruntași ai PNL Vâlcea, loviți greu de ANI într-o singură săptămână

Agenția Națională pentru Integritate (ANI) l-a declarat incompatibil pe Virgil Pîrvulescu, viceprimar al municipiului Râmnicu Vâlcea și președinte al PNL Râmnicu Vâlcea. ANI a făcut publică această decizie pe 18 octombrie 2021. Pe 13 octombrie 2021, Romulus Bulacu, un alt fruntaș liberal vâlcean, pierdea lupta cu Agenția pentru Integritate ca urmare a unei hotărâri definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ). Bulacu, ex-senator PNL de Vâlcea, este inspector general cu rang de secretar de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) și prim-vicepreședinte al PNL Râmnicu Vâlcea.

0

Potrivit ANI, Virgil Pîrvulescu s-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii în funcția de consilier local al municipiului Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024. „PÎRVULESCU VIRGIL, Viceprimar al Mun. Râmnicu Vâlcea și Funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Vâlcea – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Craiova. INCOMPATIBILITATE S-a aflat în stare de incompatibilitate ulterior alegerii în funcția de consilier local al Mun. Râmnicu Vâlcea pentru mandatul 2020-2024, întrucât, în perioada 29 septembrie – 26 octombrie 2020, a exercitat simultan și calitatea de funcționar public, deși la data 29 septembrie 2020 a intervenit suspendarea de drept a raportului de serviciu, încălcând astfel prevederile art. 97, alin. (2), lit. b) din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 492, alin. (1) și (2), lit. l) și art. 513, alin. (1), lit. b) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în deciziA inspectorilor pentru integritate.

Pîrvulescu spune însă că ANI a socotit greșit: „Decizia ANI zice că sunt incompatibil de la data încheierii alegerilor locale și până la emiterea Ordinului Prefectului prin care mi s-a dat legal mandatul. Devii consilier local când ți se emite acest ordin, deci, în opinia mea și a avocaților mei, decizia este greșită”. Legea îi permite să rămână în funcție până la decizia definitivă a instanței, fiindcă, în mod cert, va contesta verdictul ANI.

Bulacu: Șase ani cu ANI în instanțe

Romulus Bulacu s-a luptat cu ANI timp de aproape șase ani. În 2016, el fusese declarat incompatibil cu funcţia de consilier judeţean deţinută între 2012- 2016. În aprilie 2016, ANI constatase că Bulacu a încălcat legea deoarece în perioada în care a fost consilier judeţean, firmele la care era asociat au încheiat contracte comerciale cu două instituții din subordinea Consiliului județean Vâlcea, Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri și Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești. Verdictul ANI a venit în perioada în care acesta deţinea funcţia de consilier judeţean cu atribuţii de vicepreşedinte al CJ Vâlcea.

Pe data de 13 octombrie 2021, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins ca nefondată contestația în anulare a lui Romulus Bulacu.
Decizia definitivă a ÎCCJ ar trebui să intre în vigoare începând cu data de 13 octombrie. În cazul în care nu se găsesc alte chichițe, Romulus Bulacu nu mai poate ocupa o funcție publică timp de trei ani.

Facebook Comments