Poliţia Locală nu iartă nimic. Două „merţane“, ridicate pentru parcare neregulamentară

Poliţiştii locali din Craiova cu atribuţii de circulaţie nu par să ierte pe nimeni când sunt încălcate regulile de staţionare. Două autoturisme Mercedes de ultimă generaţie au fost ridicate de RAT prin dispoziţia Poliţiei Locale, pentru că şoferii le lăsaseră pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

0

În imaginile postate de Poliţia Locală Craiova pe pagina de socializare a instituţiei se vede cum un Mercedes galben şi unul roşu sunt ridicate pentru că ocupă locul de parcare amenajat special pentru şoferii cu dizabilităţi. „Serviciul rutier al Poliției Locale Craiova continuă acțiunile de depistare a conducătorilor auto ce încalcă regulile de staționare. Au fost avute în vedere locurile speciale amenajate pentru persoanele cu handicap, pistele pentru bicicliști, trecerile pentru pietoni. Deși existau parcări libere în zona respectivă, unii conducători auto au staționat «într-un mod mai comod» în mod neregulamentar, motivând că «acolo aveau treabă» și nu «au observat locurile libere de parcare», deși distanța până la acestea era de maxim 20m. Au fost aplicate sancțiunile legale, iar pentru autoturismele ai căror utilizatori nu s-au prezentat la locul contravenției, s-a dispus și măsura ridicării“, anunţă, pe Facebook, Poliţia Locală.

Instituţia susţine că la nivelul municipiului Craiova se înregistrează, zilnic, peste 15 constatări (din oficiu sau sesizări) de ocupare ilegală a locurilor speciale, marcate și semnalizate corespunzător, rezervate persoanelor cu dizabilități. „Aceste locuri sunt ocupate, în mare măsură, de persoane tinere ce frecventează barurile sau spațiile comerciale din zonele respective, neavând nicio legătură cu destinația specială a locurilor respective de parcare. Prin aceste fapte, persoanele ce au dreptul să staționeze pe astfel de locuri, persoane cu dizabilități, își văd drepturile îngrădite. Poliția Locală desfășoară zilnic acțiuni pentru respectarea drepturilor persoanelor cu handicap, luând măsurile legale și eliberând locurile de parcare ocupate ilegal. De asemenea, rugăm cetățenii ale căror drepturi speciale sunt încălcate prin ocuparea locurilor de parcare să solicite intervenția Poliției Locale, prin apelul la Telefonul Cetățeanului sau la numerele de telefon ce deservesc dispeceratul instituției“, este mesajul Poliţiei Locale Craiova.

Facebook Comments