Dacian Cioloş (premier desemnat): „Nu este momentul pentru jocuri politice!“

Premierul desemnat Dacian Cioloş a depus luni, la Parlament, lista cu miniştri şi programul de guvernare. Liderul USR a declarat că nu este momentul pentru jocuri politice şi speră că parlamentarii celorlalte partide vor înţelege că România are nevoie de un guvern cu puteri depline, capabil să ia măsurile necesare pentru „evitarea unor convulsii sociale“.

0

„Am depus azi o listă de miniştri pentru un guvern monocolor al USR şi ancorat în structura politică a partidului pentru că nu este momentul pentru un experiment. Am vrut să ne pregătim în aşa fel încât să fim gata, în cazul în care guvernul trece, pentru a putea guverna imediat, fără alte complicaţii administrative. Avem nevoie de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice şi care să-şi asume măsurile dificile care urmează. Noi suntem pregătiţi să ne asumăm aceste măsuri dificile. Suntem într-un moment în care nu ne permitem să pierdem nicio secundă. Avem nevoie de un Executiv capabil să-şi asume în fiecare minut deciziile necesare şi să poată acţiona imediat“, a declarat Dacian Cioloş.
Acesta a spus că obiectivele guvernului USR sunt rezolvarea crizei sanitare, a crizei preţurilor la energie, precum şi relansarea PNRR. „Programul nostru poate să pară dur, dar este necesar pentru că în vremuri excepţionale este nevoie de măsuri excepţionale. Ne vom concentra pe priorităţile evidente în momentul de faţă. Avem nevoie de măsuri şi de soluţii imediate pentru criza sanitară pentru că vedem că este târziu,iar în fiecare zi mor sute de oameni. Trebuie să ne pregătim, de asemenea, pentru criza energetică, care poate să lovească extrem de dur oamenii în această iarnă. Avem obiectivul să relansăm imediat Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, atât pentru a avea acces la fonduri, cât şi pentru a pune în practică măsurile de reformă care sunt prevăzute şi de care statul are nevoie“, a precizat premierul desemnat.

Dacian Cioloş a făcut un apel şi către parlamentarii celorlalte partidelor, cărora le-a transmis că „nu este momentul pentru jocuri politice“. „Sperăm ca forţele politice din Parlament să înţeleagă urgenţa şi să acţioneze cu bună credinţă. (…) Sper ca fiecare să se gândească de două ori dacă vor trece guvernul pe care îl prezentăm. Nu este momentul pentru jocuri politice. Soluţia noastră credem că avantajează pe toată lumea şi sper să ajungem la o pace politică, care să dea posibilitatea societăţii româneşti să iasă din această iarnă, să treacă peste criza sanitară şi să evităm să asistăm la convulsii sociale din cauza unei incapacităţi la nivelul politic. Acesta este obiectivul nostru“, a afirmat liderul USR, care a adăugat că speră că audierile miniştrilor şi votul se vor organiza cât mai repede.  

Facebook Comments