Covid-19 Vâlcea: Controale multe şi amenzi puţine

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au continuat activităţile de prevenire şi de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă. Astfel, într-un interval de 24 de ore au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 3.000 de lei.

0

„Sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţişti, jandarmi, pompieri militari, poliţişti locali şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii de control au desfăşurat activităţi de verificare privind respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.
Conform noilor modificări,  activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-2,00 în localităţile unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, precizează IPJ Vâlcea într-un comunicar remis mass-mediei.

Restricţii în localităţile în care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori

„Având în vedere noile reglementări instituite prin Hotărârea de Guvern nr. 990 din 17 septembrie 2021 pentru modificarea şi completarea anexelor nr.2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021, vă comunicăm că Certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în săli de spectacole şi la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 6 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ. Aceste modificări se aplică în localităţile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori”, se  mai arată în comunicatul IPJ.

„Poliţiştii  vâlceni au derulat atât în mediul urban cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 66 de societăţi comerciale, 240 mijloace de transport, au fost verificate/legitimate 1.941 de persoane şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 46 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în cuantum de 3.000 de lei, conform prevederilor Legii nr.55/2020.
Portul măştii de protecţie este în continuare obligatoriu în spaţiile publice închise, mijloacele de transport în comun, la locul de muncă, spaţii comerciale, precum şi în spaţii publice deschise, cum ar fi, fără a se limita la acestea, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spaţiile comerciale, staţii pentru transportul în comun, iar localităţile în  care rata de infectare este mai mare de 3/1.000 de locuitori, masca este obligatorie şi în spaţiile publice deschise”, precizează IPJ Vâlcea.

Facebook Comments