Olguţa nu mai stă după procese
Vin autobuzele electrice „made în Turcia“

0

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu mai aşteaptă după procesele legate de licitaţia pentru cele 30 de autobuze electrice şi va semna imediat contractul cu firma desemnată câştigătoare. Este vorba de BMC Truck&Bus, firma din Turcia care a livrat Craiovei în decembrie 2018 – ianuarie 2019 cele 40 de autobuze Diesel Euro 6. BMC s-a trezit singură în cursa pentru contractul de 92 de milioane de lei, după ce primăria a descalificat alţi cinci furnizori prezenţi la licitaţie.
Edilul susţine că va profita de ultimele modificări aduse Legii achiziţiilor publice şi va semna contractul cu BMC. „S-a modificat legea achiziţiilor şi ne permite să semnăm contractele, chiar dacă ele sunt în intanţă, la apel. Noi putem să semnăm contractele dacă s-a câştigat în primă fază şi există o decizie a CNSC care dă dreptate primăriilor. Suntem într-o procedură de achiziţie a 30 de autobuze electrice şi putem să semnăm contractul“, a spus Olguţa Vasilescu. Contractul presupune, pe lângă furnizarea a 30 de autobuze electrice cu lungimea de 12 metri, şi livrarea a 30 de staţii de încărcare lentă şi șapte staţii de încărcare rapidă.
Două dintre firmele descalificate şi-au căutat dreptatea la instanţă. Cererile au fost conexate, iar procesul a ajuns pe rolul Curţii de Apel Craiova în luna iulie. Nu pentru mult timp. Curtea nu a apucat să se pronunţe, pentru că una dintre firme a formulat o cerere de strămutare a judecăţii la o altă instanţă egală în grad. Procesul de la Curtea de Apel Craiova a fost suspendat până când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va soluţiona cererea de strămutare (22 septembrie). Olguţa Vasilescu nu a mai stat după decizie. „Bănuiesc că o a doua instanţă nu poate da o sentinţă diferită de prima. Vom face fix ce spune legea, vom semna contractul“, a spus edilul.

Facebook Comments