Vâlcea: O singură persoană internată cu SARS-CoV-2 la începutul săptămânii

„Pe teritoriul judeţului Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 16.455 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi 594 decese. Marţi, 27 iulie, o singură persoană infectată se afla într-un spital din Vâlcea”, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică.

0

„În prezent, în unităţile sanitare din judeţul Vâlcea se află o persoană internată cu SARS-CoV-2 cu formă medie. În acest moment, în judeţ nu există niciun focar de SARS-CoV-2.  În judeţ, în baza definiţiei de caz a protocolului medical şi a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată au fost realizate 61.879 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening şi contracost, 48.331 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 110.210 teste în judeţul Vâlcea.
În baza Legii 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, în prezent, trei persoane se află în carantină la domiciliu sau la locaţia declarată, două persoane se află în izolare instituţionalizată şi trei persoane se află în izolare la domiciliu”, conform DSP Vâlcea.

Facebook Comments