Ce facem?

0

Foarte bine că România are preocupări în zona investiţiilor în tranziţia verde, în digitalizare etc. Ce facem, însă, pentru cele aproape jumătate din comunele patriei care nu au acces la condiţiile minime de civilizaţie ale secolului 21 (gaz, apă, electricitate, canalizare, şcoli cu minimum de condiţii pentru copii)??!!
Ce facem cu românii din aceste comune? Ce vină au că, pentru politicieni, ei nu contează, deşi i-au votat, mizând pentru a nu ştiu câta oară că îşi vor îndeplini promisiunile? Ne-ar trebui vreo 22 de miliarde de euro! De unde le luăm, domnule Cîţu? Că oamenii aşteaptă de atât amar de vreme şi prin Dolj să trăiască omeneşte?
Îmi amintesc cu nostalgie de primii mei ani din învăţământ, ca tânără profesoară într-un sat din Dolj, Raznic-Cernăteşti, uitat de civilizaţie, unde toaleta copiilor era în curtea şcolii. Asta era acum 25 de ani, dar, sunt convinsă, la fel este şi acum. De exemplu, în Terpeziţa, unde la recentele alegeri parţiale galbenii şi roşii s-au bătut ca zmeii pentru putere. Galbenul (fost roşu, că aşa şade bine unui politician cu greutate şi la propriu şi la figurat, ca să-şi mai schimbe culoarea) a ieşit câştigător (deşi persoană cu caracter îndoielnic). Dar „fostul”, în cele două sau trei mandate, N-A FĂCUT NIMIC pentru terpeziţeni! Deci, din două Rele, să sperăm că s-a ales varianta cea mai puţin Rea!

Green Deal! Europa Verde! Europa Digitală! De acord! Dar cu nevoile primare ale atâtor localităţi care par uitate de autorităţile centrale şi judeţene, CE FACEM?

Facebook Comments