Primăria Craiova a dat drumul la achiziţia de bănci smart wi-fi
Băncuţa olteanului, cea de pe urmă

Municipalitatea craioveană a demarat licitaţia pentru achiziţionarea unui pluton de băncuţe wi-fi, care ar putea ajunge în Bănie în această toamnă. Primăria pune la bătaie aproape 250.000 de lei.

0

Importând modelul de la Cluj, edilii craioveni vor să inaugureze în această toamnă primele băncuţe smart-wi-fi din oraş. Licitaţia a fost lansată în urmă cu câteva zile, în procedură simplificată, data limită de depunere a ofertelor fiind fixată pentru 2 august. Potrivit datelor publicate în sistemul electronic de achiziţii publice, livrarea echipamentelor, pentru achiziţia cărora municipalitatea a stabilit o valoare estimată  la 236.400 de lei, ar urma să aibă loc în termen de 45 de zile de la semnarea contractului, ceea ce înseamnă că băncile ar putea fi montate în Craiova în această toamnă. „Dat fiind faptul că la nivelul spaţiului public, Municipiul Craiova nu dispune în prezent de produse de tip smart, autoritatea contractantă îşi propune să achiziţioneze astfel de produse care pe lângă funcţiunea clasică îndeplinită de mobilier urban/băncuţă pentru parcurile şi grădinile publice, să îndeplinească şi cerinţele moderne şi extrem de actuale privind accesibilitatea rapidă la internet şi/sau posibilitatea de reîncărcare a device-urilor portabile individuale ale pietonilor/utilizatorilor aflaţi în spaţiul public. Obiectul contractului constă în achiziţionarea de băncuţe smart (wi-fi). Se vor achiziţiona 24 buc. băncuţe smart (wi-fi), conform cerinţelor Caietului de sarcini nr. 99289/09.06.2021”, se arată în documentaţia postată de edili în sistemul electronic de achiziţii publice.

Internet şi încărcare wireless

Potrivit caietului de sarcini postat de edili, băncile smart vor trebui să aibă minimum 1.900 mm lungime şi 350 mm lăţime şi să susţină măcar două persoane. Ele vor trebui dotate cu două module a câte două porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile şi tabletelor, precum şi cu un router wi-fi cu slot SIM pentru ca municipalitatea să poată semna ulterior un contract cu un provider de internet. Raza de acoperire a router-ului este însă dezamăgitoare, fiind stabilită la minimum trei metri. Parte din suprafaţa mobilierului urban poate fi acoperită cu panouri fotovoltaice, care ar urma să asigure 80 W, în timp ce bateria reîncărcabilă cu care va fi dotată fiecare băncuţă ar urma să aibă o capacitate de minimum 400 wh. Băncile smart vor fi dotate şi cu iluminat ambiental cu senzori de proximitate, precum şi cu un modul pentru încărcarea wireless a dispozitivelor.

Facebook Comments