Ionuţ Stroe, PNL: Guvernul condus de PNL are susţinere, moţiunea PSD fără bază

0

Coaliţia condusă de Partidul Naţional Liberal merge înainte. Votul din Parlament, de la moţiunea de cenzură, a arătat că Guvernul are susţinere să continue reformele.
Cu cifre şi rezultate economice bune, unii ar spune peste aşteptări, confirmate şi de UE, cu un control bun al pandemiei arătat de Guvern, moţiunea de cenzură depusă de PSD în Parlament a părut, mai degrabă, un exerciţiu politic plictisitor. Liderii PSD s-au agitat mai mult pentru a putea bifa o activitate înainte de perioada verii, fără a propune vreun obiectiv de viitor.
Susţinerea PNL vine şi de la oameni, direct. Duminică, alegerile parţiale pentru primari din 35 de comune şi oraşe din toate colţurile României au adus şi ele o confirmare că facem ce trebuie la guvernare: la vot, PNL este în continuare în fruntea preferinţelor. Cred că este un „eşantion” bun pentru starea de spirit din acest moment.
Faptul că ne-am aflat, în Parlament, în faţa unui gest nu foarte serios din partea PSD, s-a văzut şi în argumentele destul de slabe din textul moţiunii. Un text care a ignorat una din cele mai mari creşteri economice din UE, creşterile de venituri de la buget sau creşterile de investiţii.
Dincolo de statisticile bune legate de economie, cifre care pot fi mai seci, moţiunea de cenzură a PSD a ignorat unele elemente foarte importante: deşi a fost o criză grea şi care va mai avea consecinţe, atât alocaţiile, cât şi punctul de pensie şi salariul mediu net au crescut în urma guvernării liberale.
Iar aceste creşteri ale veniturilor au fost realizate fără ca Guvernul să mai stimuleze exclusiv consumul, ci prin investiţii şi prioritizând proiectele care pot aduce beneficii în lanţ. Adică o creştere naturală şi sănătoasă a întregii economii.
O ultimă chestiune, dar importantă pentru viitor: PSD a eşuat să explice românilor nu doar de ce ar vrea să dea jos un Guvern care a performat, ci şi apropierea din Parlament de partidul AUR.
La final de sesiune parlamentară, Guvernul Cîţu şi coaliţia condusă de PNL se prezintă drept singura formulă politică stabilă şi de încredere, ce poate asigura României modernizarea din fondurile UE şi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments