Alegeri parţiale câştigate de PSD: Marinela Dumitrele este noul primar al comunei mehedinţene Obârşia de Câmp

Candidata PSD a câştigat zdrobitor alegerile parţiale din comuna Obârşia de Câmp. Marinela Dumitrele a obţinut 959 de voturi, la distanţă mare de candidatul PNL – Nicolae Butaru, care a obţinut 530 de voturi. La Obârşia de Câmp s-au prezentat la urne 1.574 de votanţi, dintre care 530 au votat pe listele suplimentare. În acest fel, Marinela Dumitrele devine a patra femeie din judeţ într-o funcţie de primar, după Aurelia Mosoarcă – Greci, Irina Zoican – Balta şi Sabina Gheorgheci – Godeanu.

0

După o zi extrem de agitată, cu alai de politicieni, directori, deputaţi, senatori şi miniştri, pe lângă cele două secţii de votare şi vize făcute pe ultima sută de metri, la Obârşia de Câmp s-a încheiat capitolul alegerilor parţiale pentru funcţia de primar. Locul lăsat liber de Florea Stănaia, condamnat la închisoare cu suspendare, va fi ocupat în următorii trei ani de Marniela DumitreleE, candidatul PSD.

Victoria doamnei primar este una zdrobitoare şi chiar umilitoare pentru liberali, la o diferenţă de 429 de voturi. La Obârşia de Câmp s-a votat în două secţii de votare, una în satul de reşedinţă al comunei şi cealaltă în satul Izimşa. Deşi pe listele electorale permanente sunt înscrişi 1.420 de alegători, la vot au venit 1.574, asta pentru că a fost un adevărat festival al listelor suplimentare. Nu mai puţin de 530 de cetăţeni au votat pe listele suplimentare, după ce în ultimele zile, la Biroul de Evidenţă a Populaţiei de la Cujmir au fost cozi interminabile de oameni aduşi să îşi facă vize de flotant.

În competiţia pentru funcţia de primar al comunei Obârşia de Câmp au intrat 4 candidaţi: Marinela Dumitrele – PSD; Nicolae Butaru – PNL, Ion Anuţa – PMP şi Ion Odor – Partida Romilor.

Rezultatele sunt următoarele:

MARINELA DUMITRELE (PSD) – 959 de voturi;
NICOLAE BUTARU (PNL) – 530 de voturi;
ION ANUŢA (PMP) – 51 de voturi;
ION ODOR (PARTIDA ROMILOR) – 3 voturi
Voturi nule – 31.

Marinela Dumitrele devine cea de-a patra femeie primar din Mehedinţi, alături de doamnele Aurelia Mosoarcă – Greci, Irina Zoican – Balta şi Sabina Gheorgheci – Godeanu.

Facebook Comments