Ionuţ Stroe, PNL: Administraţii liberale pentru primăriile din Dolj, la alegerile parţiale

0

Duminică, 27 iunie, este o zi importantă pentru 5 localităţi din judeţul Dolj, care au şansa unui nou început la primărie. Unul venit mai repede decât de obicei. Vor avea loc alegeri parţiale pentru primar în comunele Catane, Ostroveni, Terpeziţa, Sadova şi în oraşul Filiaşi.
Alegătorii de acolo pot opta, de această dată, pentru un model de dezvoltare cu adevărat modern, care a dat rezultate: un model liberal, care s-a dovedit de succes în foarte multe comunităţi din România, în toate regiunile din ţară. Administraţiile liberale au devenit un brand în ultimii ani, pentru că au schimbat în bine faţa acelor comune şi oraşe.
Cele 5 localităţi din Dolj sunt unele care, înainte de aceste alegeri, au fost conduse de primari de la alte partide şi care nu au reuşit să performeze sau măcar să continue proiectele bune începute de alţii.
În toate cele 5 comunităţi, alegerile sunt legate de un interes comun, acela de a urma un drum european, de a pune în mişcare proiecte finanţate din fonduri UE, dar şi de la bugetul naţional. Ele trebuie să se dezvolte, să ofere un nivel de viaţă mai ridicat cetăţenilor şi o pot face doar cu administratori serioşi, care se bucură de susţinerea şi experienţa celor mai buni, edili liberali, recunoscuţi pentru activitatea lor.
Candidaţii PNL în aceste 5 localităţi, Virgil-Daniel Gruia (la Terpeziţa), Cătălin-Daniel Cocora (la Catane), Gheorghe Cioboată (la Ostroveni), Horaţiu Mihai Lazăr (la Sadova) şi Daniel Pităroiu (la Filiaşi), au toţi planuri care includ dezvoltarea domeniilor cheie, precum drumuri, proiecte de apă şi canal, educaţie şi şcoli, spitale ori lucrări de reabilitare şi modernizare.
Toţi sunt bine pregătiţi şi sunt oameni legaţi şi ataşaţi de comunitatea lor. Mai mult decât atât, vor avea acum un „interlocutor” la Bucureşti, în Guvernul condus de PNL, un partener care să fie deschis şi să sprijine iniţiativele lor. Vizita premierului Florin Cîţu în judeţ săptămâna trecută a reconfirmat atenţia pe care Guvernul o acordă Olteniei. De altfel, în ultimul an şi jumătate, ambii prim-miniştri din partea PNL, Ludovic Orban şi Florin Cîţu, au făcut un număr record de vizite în judeţul Dolj, tocmai pentru că toată zona este considerată ca fiind de prioritate maximă, lucru demonstrat concret prin investiţiile pe care Guvernul le face aici.

Ionuţ Stroe, deputat PNL de Dolj, publică periodic o rubrică-editorial şi comentariu în săptămânalul nostru.

Facebook Comments