Craiova: Şeful Gărzii Naționale de Mediu a descoperit că afacerile de dezemembrări ilegale de maşini continuă nestingherite

0

Octavian Berceanu, şeful Gărzii Naționale de Mediu, a revenit joi în Dolj pentru a vedea ce măsuri au fost luate de la ultima sa vizită în judeţ, din urmă cu două săptămâni. Aflat în cartierul craiovean Popoveni, acesta a descoperit că afacerile cu dezemembrarea maşinilor continuă nestingherite. „Suntem în cartierul Popoveni, Craiova. Industria ilegală a dezmembrărilor de autovehiculelor a fost înfloritoare, până acum! Au început să curgă amenzile şi măsurile de igienizare a locaţiilor. Urmărim dacă deşeurile vor fi depozitate pe depozitele legale. E multă muncă, dar merită tot efortul“, a scris pe pagina sa de faceebok şeful Gărzii de Mediu.

În imaginile dezolante filmate la faţa locuri se văd zeci de caroserii de maşini de pe care au fost demontate părţile de plastic, au fost luate cablurile, tapiţeria şi cauciucurile şi care sunt apoi valorificate la centrele de colectare a fierului vechi. În jurul acestora munţi de resturi, în special plastic. Mai mult, locuitorii din zonă se plâng că rromii ard sute de anvelope pentru a obţine sârmele din interior care pot fi, de asemenea, valorificate.
„Afaceriştii“ surprinşi de reprezentanţii Gărzii de Mediu şi ai Jandarmeriei susţin că nu aruncă aceste deşeuri, ci le duc la rampa de gunoi.  

https://www.facebook.com/1045619485485578/videos/371944640868425


Facebook Comments