Deputatul Neaţă : „Nu-mi pot imagina la ce poate fi util un ministru sau altul într-un centru de vaccinare”

Într-o postare pe pagina sa de facebook, deputatul PSD de Vâlcea, Eugen Neaţă, critică decizia premierului de a-i trimite pe membrii cabinetului în centrele de vaccinare anti-covid şi consideră că niciun ministru nu poate fi util în aceste centre. Pe de altă parte, parlamentarul social-democrat îndeamnă populaţia să se vaccineze pentru a se salva din faţa coronavirusului şi pentru a-i proteja şi pe cei din jur, subliniind că statele care au recurs la imunizarea în masă prin îmbolnăvire au cunoscut clipe de groază, cu mulţi morţi şi situaţii scăpate complet de sub control.

0

„Este adevărat, vaccinarea împotriva coronavirusului este singura cale pe care omenirea o cunoaşte pentru a ieşi din această pandemie. Natura are şi ea o cale, a imunizării prin infectare, dar aceasta presupune un număr inacceptabil de victime. Drept pentru care, civilizaţia oamenilor îndeamnă la imunizarea artificială, prin vaccin, cu cel mai mic risc posibil. În aşteptarea vaccinului, câteva state au decis să încurajeze imunizarea de turmă, prin infectare liberă, în masă. Au cunoscut clipe de groază, cu mulţi morţi şi situaţii scăpate complet de sub control. Alte state, cele mai multe, au restricţionat libertatea de mişcare a cetăţenilor. Dintre ele, unele s-au dovedit excesive şi Uniunea Europeană a pus în discuţie tentaţia exceselor de reglementare observată la acele guverne de pe continent.
Am cunoscut pe pielea noastră cum arată abuzul de reglementare în mâna unui guvern incapabil să se organizeze în limitele legii. Mi-am amintit de acest lucru auzind cum, în gloria unei acţiuni heirupiste de vaccinare, prim-ministrul României a anunţat că va trimite toţi miniştrii prin ţară pentru a participa la aşa-zisele maratoane de vaccinare.

Vă mărturisesc că nu-mi pot imagina la ce poate fi util un ministru sau altul într-un centru de vaccinare. Ca să nu mai spun că ideea în sine aminteşte de marile campanii ale statului comunist când, la culesul recoltelor, se oprea întreaga ţară pentru a merge cu soldat şi elev la strânsul cerealelor, al fructelor şi al legumelor de pe câmp. Era vorba despre neputinţa de a organiza un stat civilizat, în respect pentru profesiuni şi libertăţi umane. La fel şi acum. Sper că ministrul muncii, de exemplu, nu va fi încurajat să administreze cuiva vreun vaccin, ci că va fi trimis la Rădăuţi, să zicem, doar pentru a se trage în poză cu doctorul de serviciu la centrul de vaccinare. Doamna Raluca Turcan ar face bine să rămână la ministerul domniei-sale şi să rezolve situaţia dezastruoasă din casele judeţene de pensii pentru a-i încuraja pe pensionari să creadă în viitorul lor. Oamenii ştiu că trebuie să se vaccineze pentru a supravieţui, nu au nevoie nici să fie obligaţi, nici să fie îndemnaţi prin arătare fizică de mai-marii momentului. Dimpotrivă, aş zice. După treizeci de ani de libertate şi de democraţie şi după mai mult de un an de criză de sănătate, am face foarte bine să ne vedem fiecare de treabă acolo unde ne aflăm, nu să ne dăm în spectacol pe bani mulţi lăsând ţara să funcţioneze pe încet înainte, cu miniştri trimişi brambura, la recoltat de voturi.

Vă îndemn pe toţi,  aşa cum am făcut încă de la apariţia vaccinului, să folosiţi acest  ser pentru a vă salva din faţa coronavirusului şi pentru a-i proteja şi pe cei din jurul dumneavoastră! Ştiu că nu aveţi nevoie pentru a lua această decizie de nicio faţă de ministru, fericit că poate lipsi o zi de la serviciu pe banii dumneavoastră.”, potrivit deputatului Neaţă.

Facebook Comments