Comuna Şimian va avea reţea de gaze. Alături, la Severin, extinderea reţelei s-a blocat

Comuna Şimian va avea reţea de gaze naturale. Deja a fost semnat contractul pentru extinderea reţelei de gaze natural, iar lucrările vor demara în perioada următoare în satele Şimian, Cerneţi, Dedoviţa Nouă şi Dudaşul Cerneţiului. Reţeaua va avea o lungime de aproximativ 70 de kilometri şi prevede inclusiv racordul locuinţelor, iar investiţia se ridică la aproximativ 15 milioane euro, bani proveniţi din fonduri nerambursabile.

0

Pentru locuinţele individuale, instituţii publice sau societăţi comerciale, racordate la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale se va realiza prin montarea de centrale termice şi/sau sobe de teracotă. Pentru blocurile de locuinţe racordate la sistemul inteligent de distribuţie a gazelor naturale, asigurarea agentului termic se va realiza prin intermediul unui sistem centralizat de producere a energiei termice la nivel de bloc/zona rezidenţială şi nu prin sisteme individuale/de apartament.
„Primăria Comunei Şimian a modernizat deja toate drumurile locale, pe fonduri europene. Aproape finalizate sunt două grădiniţe, în Şimian şi Cerneţi. În proiect se mai află modernizarea Stadionului „Ion Floricică” din Şimian, dar şi construcţia unui nou sediul al primăriei, a unui bazin olimpic de înot şi a unui parc, prin fonduri de la Compania Naţională de Investiţii”, a precizat primarul comunei Şimian, Constantin Truşcă.

Constantin Truşcă

Din păcate, la doi paşi de Şimian, în Severin, lucrările de extindere a reţelei de gaze s-au blocat. Motivul este legat de o tranzacţie ajunsă în impas, în urma căreia ROMGAZ ar trebui să cumpere pachetul de acţiuni al celor de la Mehedinţi Gaz. „Suntem blocaţi în totalitate. Mehedinţi Gaz aşteaptă să fie finalizate demersurile în vederea cumpărării pachetului de acţiuni de către Romgaz. Romgaz este o societate a statului român, apreciem că vor să vină să investească în Drobeta- Turnu Severin. În acest moment aşteptăm finalizarea evaluării făcute de un evaluator independent. Dacă se pun de acord în privinţa evaluării, atunci se vor finaliza procedurile de preluare a Mehedinţi Gaz de către Romgaz şi sper eu ca într-un timp cât mai scurt să înceapă extinderea reţelei de gaze naturale. Primăria are şi o serie de investiţii blocate din cauza faptului că nu pot fi începute lucrările pentru că nu este extinsă reţeaua de gaze. Vorbim aici, de exemplu, despre o investiţie pe PNDL II pe mai multe străzi din Schela. Avem banii, putem începe lucrările şi mâine, dar nu putem demara nimic pentru că nu a fost extinsă reţeaua de gaze. Deocamdată, Mehedinţi Gaz refuză să lucreze, ei aşteaptă să fie cumpăraţi, şi atunci încearcă să nu mai cheltuie, dar noi avem răbdare, înţelegem ambele părţi, interesul nostru este ca această schimbare de acţionariat să fie făcută cât mai rapid”,  a explicat primarul municipiului Drobeta – Turnu Severin, Marius Screciu.

Facebook Comments