A debutat proiectul de transport școlar
Craiova: Primii 51 de elevi au ajuns la școală cu autobuze speciale

51 de elevi craioveni au ajuns luni la școală cu patru autobuze speciale, în prima zi de la debutul programului de transport școlar din municipiu. Primarul Olguța Vasilescu spune că își dorește ca, începând cu viitorul an școlar, programul să cuprindă toate școlile din oraș, rezolvându-se astfel și problema aglomerărilor din trafic provocate acum de numărul mare de părinți care își duc copiii la școală cu ajutorul mașinilor personale.

0

„A debutat activitatea de transport școlar în Craiova. Doar 25% dintre copiii care s-au înscris inițial au participat azi la acest program. Este vorba despre 51 de elevi din cei 200 care s-au înscris pe cele 4 trasee. Judecând după reacțiile pe care le-am avut din partea părinților rezultă un grad mare de mulțumire pentru că toate autobuzele sunt noi, copiii sunt în siguranță pentru că avem în fiecare autobuz un reprezentant al Poliției Locale și câte un reprezentant de la RAT Craiova. Autobuzele au venit la oră fixă în stațiile de îmbarcare, părinții au fost foarte mulțumiți iar după ședința de consiliu din această lună vom putea pune la dispoziția RAT mai multe autobuze care vor fi concesionate și vom putea extinde acest program. Ne dorim foarte mult ca de la data de 15 septembrie să puteam prinde toate școlile din oraș în acest program“, a declarat Olguța Vasilescu, care a precizat că, prentru prima zi, costurile cu transportul școlar au fost estimate la aproximativ 800 de lei.

Implementarea proiectului de transport școale se realizează în prezent pe următoarele trasee:

1. Traseul școlar S1
– Tur: ora 07:20 – Bd. Dacia – 1 Decembrie 1918 – Doljului – Amaradia – C-tin Brâncuși;
– Retur: ora 12:00 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Amaradia – Doljului – 1 Decembrie 1918 – Bld. Dacia.

2. Traseul școlar S2
– Tur: ora 7:20 – Gară – Decebal – Gârlești – Sărari – Calea București – C-tin Brâncuși;
– Retur: ora 12:00 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Sărari – Gârlești – Decebal – Gară.

3. Traseul școlar S3
– Tur: ora 07:10 – B-dul. Decebal – Caracal – Potelu – N. Romanescu – Calea Unirii – Alexandru Macedonski – Arieș – Calea București – C-tin Brâncuși;
– Retur: ora 12:00 – C-tin. Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – Arieș – Simion Bărnuțiu – Calea Unirii – Calea Unirii – N. Romanescu – Potelu – Caracal – B-dul Decebal.

4. Traseul școlar S4
– Tur: 07:10 – B-dul Ilie Balaci – Râului – Brestei – Pelendava – Calea Severinului – N. Titulescu – C-tin Brâncuși;
– Retur: ora 12:00 – C-tin Brâncuși – Principatele Unite – Calea București – N. Titulescu – Calea Severinului – Pelendava – Brestei – Râului – Ilie Balaci.

„Transportul elevilor, pe toate cele patru trasee, a fost efectuat în condiții de siguranță, cu mijloace de transport ce corespund tuturor normelor europene din domeniu, cât și normelor de prevenție împotriva SARS COV-2.
În toate mijloacele de transport este alocat personal din cadrul RAT SRL, cât și reprezentanți ai Poliției Locale, având rolul de a asigura desfășurarea în condiții optime de siguranță îmbarcare/debarcare, cât și transportul elevilor“, se arată într-o informare de presă. 

Municipalitatea precizează că, fiind un proiect pilot, traseele vor putea suferi modificări în urma monitorizărilor ce se vor efectua în perioada imediat următoare.

Facebook Comments