Ionuţ Stroe, deputat PNL: Calafat, un oraș reper pentru Războiul de Independență

Deputatul liberal Ionuţ Stroe a fost prezent duminică, la Calafat, pentru a sărbători Ziua Independenței și Ziua Europei. Fostul ministru a promis că oraşul dunărean va fi legat direct de Europa printr-un drum expres, proiect ce va fi realizat cu ajutorul fondurilor europene.

0

„Sărbătoresc Ziua Independenței și Ziua Europei la Calafat. Un oraș reper pentru Războiul de Independență, un oraș care va fi legat direct de Europa, printr-un drum expres, și al cărui port va fi extins – ambele construite cu fonduri europene, ambele proiecte semnate în 2020 de Guvernul din care am făcut parte. La mulți ani, România! La mulți ani, Europa! De aici, în 1877, a pornit războiul care ne-a dus libertatea mult dorită ca națiune.
Cealaltă jumătate a lui 9 mai este Ziua Europei și a Proiectului european, cel care ne-a oferit libertatea de a ne dezvolta, cu ajutorul fondurilor europene, libertatea de a călători și de a munci în cadrul Uniunii și sunt convins că, prin accesul la vaccin, ne va reda și libertatea vieții de dinaintea pandemiei.
Azi avem toate motivele să fim mândri și optimiști: trecutul ne dă încredere în forțele proprii, iar viitorul în cadrul familiei europene ne va fi, cu siguranță, unul bun!“, a declarat deputatul Ionuţ Stroe.

Reamintim că municipiul Calafat va primi titlul de „Orașul Independenței“, o recunoaştere a rolul important pe care localitatea l-a avut în timpul Războiul de Independență, după ce un proiect de lege iniţiat şi susţinut de parlamentarii PNL Dolj a fost aprobat de Senat cu 104 voturi pentru, 2 contra și 26 de abțineri. Calafatul este unul dintre porturile fluviale de pe Dunăre ale României și un important punct de trecere a frontierei cu Bulgaria, iar liberalii doljeni consideră că, cu ajutorul investiţiilor în infrastructură, municipiul poate deveni şi un puternic punct de dezvoltare economică și turistică.

Facebook Comments