Drept la replică solicitat săptămânalului INDISCRET ÎN OLTENIA

Pentru o corectă informare a cititorilor, referitor la articolul apărut în publicaţia Indiscret în Oltenia, „Strategia UCV, bazată pe rugăciuni”, vă solicităm publicarea următorului drept la replică:

0

Universitatea din Craiova a contractat până în prezent cinci proiecte prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, în valoare de aproximativ 27,5 milioane de euro. Primele patru proiecte, pentru care contractele de finanţare au fost semnate în cursul anului 2020, vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii facultăţilor cu profil electric (Inginerie Electrică şi Automatică, Calculatoare şi Electronică), reabilitarea şi extinderea unor spaţii ale Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport – construcţia unei săli de sport multifuncţionale, precum şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea infrastructurii educaţionale din cadrul Facultăţii de Agronomie, prin transformarea unui cămin studenţesc în spaţii pentru activităţi didactice şi realizarea unui centru de cercetări agricole. Data finalizării tuturor acestor investiţii este 31 decembrie 2023.
De asemenea, pentru exerciţiul financiar 2021-2027, instituţia noastră pregăteşte următoarele proiecte: Parc tehnologic universitar IT (Blocul S200), modernizarea infrastructurii educaţionale şi de cercetare la Facultatea de Mecanică, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Horticultură.
Referitor la afirmaţia dvs. conform căreia „UCV nu apare nici măcar în primele 1.000 de universităţi din Europa, iar pe plan intern nu se află nici măcar în primele 10”, vă informăm că în ultimele două clasamente internaţionale date publicităţii Universitatea din Craiova ocupă următoarele poziţii: în clasamentul SCImago2021 locul 615 în lume (din 4.126 universităţi clasificate) şi locul 140 în Europa de Est (din 414 universităţi clasificate), iar în clasamentul uniRank 2021 ocupă locul 9 în România din 78 de universităţi clasificate.

În concluzie, considerăm că atât titlul materialului de presă, „Strategia UCV, bazată pe rugăciuni”, la adresa căruia solicităm publicarea dreptului la replică, precum şi informaţiile prezentate în cuprinsul acestuia sunt tendenţioase, nedocumentate şi de natură a induce în eroare cititorii.

Vă stăm la dispoziţie pentru orice informaţii pe acest subiect şi vă rugăm, ori de câte ori situaţia o impune, să solicitaţi şi punctul de vedere al instituţiei noastre.

Biroul de Presă al Universităţii din Craiova

Facebook Comments